home

Vulvaspreekuur : wordt gehouden door Polikliniek Gynaecologie

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 22

Tijden spreekuur

Elke eerste woensdag van de maand

Contact

Over dit spreekuur

De vulva is het uitwendige geslachtsorgaan van de vrouw. Veelvoorkomende klachten zijn jeuk, een branderig of schraal gevoel, pijn of irritatie aan de vulva. Mogelijk zijn dit klachten waar u misschien niet direct mee naar de dokter gaat, omdat ze niet ernstig lijken. Of omdat u het niet prettig vindt om erover te praten.

Verloop afspraak

Voorafgaand aan het spreekuur krijgt u een standaard ‘vulva-vragenlijst’ toegestuurd, ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor Vulvapathologie.

Op het spreekuur bezoekt u eerst de psycholoog-seksuoloog. Zij inventariseert de klachten en de vragen van dat moment en zij bespreekt met u de impact die de klacht heeft op uw (seksuele) leven. Na dit gesprek gaat u naar de behandelkamer waar u onderzocht wordt door de gynaecoloog en de dermatoloog. Aan het eind van het bezoek wordt u verzocht om een tevredenheidsvragenlijst in te vullen. Het is gebleken dat vrouwen met vulvaproblemen die op een vulvapoli door verschillende specialisten gezien worden vaak snel en goed geholpen kunnen worden.

U kunt in principe elke eerste woensdag van de maand bij ons terecht met een verwijsbrief van uw huisarts.