Menopauzespreekuur : wordt gehouden door Polikliniek Gynaecologie

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 22

Tijden spreekuur

woensdag en donderdag

Contact

Over dit spreekuur

Het spreekuur Menopauze van OLVG, locatie West is gericht op het bieden van behandeling en informatie om u te informeren over wat er nog meer kan veranderen in deze fase van uw leven.

Opvliegers, stemmingswisselingen, gejaagdheid, slapeloosheid, pijn aan uw gewrichten, concentratie of geheugenverlies. Het zijn slechts een aantal klachten waarmee u tijdens de overgang te maken kunt krijgen. En u niet alleen: voor 80% van de vrouwen is de overgang geen rustig en geleidelijk proces. Onze ervaring is dat vrouwen behoefte hebben aan informatie en het uitwisselen van ervaringen.

Zorg op maat

Wij hebben een speciaal multidisciplinair team voor u klaarstaan, bestaande uit:

  • een gynaecoloog
  • een psycholoog - seksuoloog
  • een gespecialiseerd menopauze verpleegkundige
  • waar nodig andere disciplines, bijvoorbeeld een cardioloog en osteoporosespecialist.

Multidisciplinaire aanpak

Wij besteden veel aandacht aan de preventie van botontkalking en hart- en vaatziekten. De kracht van onze aanpak is dat wij informatie geven. Er wordt alleen gericht individueel behandeld, afhankelijk van welke klachten er spelen. 50% van de patiënten blijkt genoeg te hebben aan informatie en heeft geen medicatie nodig. De menopauze verpleegkundige begeleidt u tijdens uw behandeling en schakelt waar nodig aanvullende experts in. Tijdens het spreekuur is een gynaecoloog beschikbaar voor overleg en actie. Vanuit deze multidisciplinaire aanpak is het mogelijk dat u afspraken heeft met verschillende specialisten.

Voor behandeling bij de menopauzekliniek heeft u een verwijzing van uw huisarts nodig. In verband met lange wachttijden kunnen op dit moment alleen patiënten uit de regio Noord-Holland door de huisarts worden doorverwezen naar dit spreekuur.