home

Hartritmestoornis spreekuur : wordt gehouden door Polikliniek Cardiologie

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 04

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.00-17.00 uur

Contact

Over dit spreekuur

Als u door uw huisarts wordt doorverwezen vanwege mogelijke hartritmestoornissen, dan kunt u binnen 1 week terecht op ons hartritmestoornissenspreekuur.

Afspraak maken

Geef aan de assistente door dat uw huisarts u doorstuurt met vermoeden op mogelijke hartritmestoornissen. Zij plant u dan in voor een afspraak. Na het bezoek aan de arts kunt u, als dat nodig is, direct enkele onderzoeken ondergaan zoals een echocardiogram, een inspanningstest en een holteronderzoek.

De onderzoeken waarvan de uitslagen bekend zijn, worden aan het eind van de ochtend door de arts met u besproken. In enkele gevallen kan het ook zijn dat dit later op de dag telefonisch gebeurt. In principe weet u nog diezelfde dag waar u aan toe bent.

Soms blijkt er meer onderzoek nodig te zijn. Denk hierbij aan bloedonderzoek, een MRI of een hartkatheterisatie. Er wordt geprobeerd dit nog op diezelfde dag te regelen, maar dat zal niet altijd mogelijk zijn.

Behandeling

Als na onderzoek blijkt dat een behandeling nodig is, dan spreekt de cardioloog het behandelplan met u door. Daarna wordt een vervolgafspraak gemaakt om te bekijken hoe de behandeling verloopt.