OLVG apotheek, locatie Oost : u kunt hiervoor terecht bij Poliklinische apotheek

OLVG apotheek, locatie Oost

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, Lichtstraat

Openingstijden

Ma t/m vrij van 8.00 tot 21.00 uur. Za en feestdagen van 10.00 tot 20.00 uur. Zo van 12.00 tot 20.00 uur.

Fax: 020 894 23 41

Routes

Over de poli

 • Krijgt u nieuwe medicijnen, dan nemen wij de belangrijkste aandachtspunten met u door. Ook geven wij de informatie op papier aan u mee, zodat u dit thuis rustig kunt nalezen.
 • Bepaalde instructies, bijvoorbeeld over het gebruik van inhalatiemiddelen, geven wij u in een aparte ruimte.
 • Neem altijd uw Actueel Medicatieoverzicht mee. Omdat sommige medicijnen niet gecombineerd mogen worden, moeten wij weten welke medicijnen u al gebruikt. Een Actueel Medicatieoverzicht is gratis op te vragen bij uw eigen apotheek.
 • Heeft u geen Actueel Medicatieoverzicht meegenomen? Dan moeten wij eerst contact opnemen met uw eigen apotheek of huisarts. Hiervoor vragen wij vooraf uw toestemming.
 • Om veilig gebruik te garanderen, vragen wij u altijd of u overgevoelig bent voor bepaalde medicijnen.
 • Als het nodig is, overlegt de apotheker met uw arts.
 • Wij informeren uw vaste apotheek over de medicatie die wij aan u afleveren. Uw Actueel Medicatieoverzicht blijft dan actueel.

Inschrijven en uitschrijven

Om van de diensten van de apotheek in OLVG gebruik te kunnen maken, is inschrijven niet nodig.
Wel vragen wij u om het “toestemmingsformulier medicatieoverdracht Poliklinische Apotheek” in te vullen.
U geeft met dit formulier toestemming voor het elektronisch uitwisselen van uw medische gegevens naar andere zorgverleners. Als u zich wilt inschrijven bij de OLVG apotheek moet u uw legitimatiebewijs en het pasje van uw zorgverzekeraar meenemen.

Waarom kan inschrijven handig zijn?

 • U kunt uw medicijnen op recept van uw arts in OLVG direct ophalen.
 • U kunt online een recept aanvragen. Uw medicijnen liggen voor u klaar bij uw eerstvolgend bezoek aan OLVG.
 • Als u ingeschreven bent, hoeft u zich niet steeds te legitimeren.

Als u zich weer wilt uitschrijven bij de OLVG apotheek, kunt u dit aangeven in de apotheek.

 

Recepten buiten openingstijden OLVG apotheek

Buiten de openingstijden van de OLVG apotheek op locatie Oost kunnen recepten ingediend worden via de Sint Lucas Andreas Apotheek op OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164 Amsterdam, telefoon: 020 510 89 11.

Wat moet ik betalen?

Wij controleren altijd welke medicijnen uw zorgverzekeraar vergoedt. Medicijnen die niet worden vergoed, moet u zelf betalen. Dat kan contant of via pinbetaling.

 Voor elk recept dat u bij een apotheek inlevert, betaalt u de kosten van het medicijn en de kosten van de zorg. Deze kosten vallen onder uw wettelijke eigen risico. In 2022 is dit verplicht eigen risico vastgesteld op 385 euro. Heeft u bij het afsluiten van uw zorgverzekering gekozen voor een aanvullend hoger eigen risico? Houd hier dan ook rekening mee.

Bij alle hulpmiddelen dient u de rekening zelf direct te betalen, omdat wij geen overeenkomst hiervoor hebben met de  zorgverzekeraars. Het gaat hier om bijvoorbeeld test-strips voor bloedglucosemeters of verbandmateriaal.

In de avond en in het weekend: dienstapotheek

In de avond, in het weekend en op feestdagen is de OLVG apotheek geopend als dienstapotheek. Dat betekent dat u in de avond, in het weekend en op feestdagen alleen voor spoedeisende zaken terechtkunt. Dus niet voor bijvoorbeeld herhaalmedicatie. Als u géén spoedrecept heeft of komt halen, dan vragen wij u soms om op een ander tijdstip terug te komen. Tijdens de openingstijden van de dienstapotheek betaalt u vaak meer voor medicijnen op recept. Deze hogere prijzen van medicijnen op recept zijn bepaald door uw zorgverzekeraar.

De openingstijden van de dienstapotheek in de avond, in het weekend en op feestdagen zijn:  

 • Van maandag t/m vrijdag van 18.00 tot 21.00 uur.
 • Op zaterdag van 18.00 tot 20.00 uur.
 • Op zondag en op feestdagen van 12.00 tot 20.00 uur.

Kosten spoedzorg

Spoedzorg is duurder. In de avond, in het weekend en op feestdagen betaalt u meer voor de diensten van de OLVG apotheek. De OLVG apotheek is dan een dienstapotheek. Wij brengen de volgende kosten in rekening:

 • 22,68 euro per recept.
 • Kosten van het medicijn, inclusief 9 procent BTW.
  Dit tarief is hoger dan u overdag in uw eigen apotheek betaalt.
  Dat heeft te maken met hogere personeelskosten, vanwege werktijden in de avond-, nacht- en weekenduren.

Kan ik mijn medicijnen thuis laten bezorgen?

Woont u in de regio Amsterdam en kunt u uw medicijnen niet zelf ophalen? Informeer bij onze apotheek naar de mogelijkheid om uw medicijnen thuis te laten bezorgen.

Heeft u medicijnen thuis die over datum zijn of niet meer worden gebruikt? Lever ze in!
Weggooien via de gootsteen of in de prullenbak belast het milieu en kan op den duur ook het drinkwater verontreinigen. Wij nemen deze middelen in en laten ze op de juiste manier vernietigen.

Telefonische bereikbaarheid

 • Van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 21.00 uur. 
 • Op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 20.00 uur.
 • Op zondag en op feestdagen van 14.00 tot 20.00 uur.

Door een tekort aan personeel is de OLVG apotheek t/m eind februari in de weekenden minder lang bereikbaar dan u van ons bent gewend. Wij hopen onze telefonische bereikbaarheid na februari weer te kunnen uitbreiden.

Vragen?

Heeft u een vraag of suggestie en weet u niet waar u terecht kunt? Neem dan contact op met het de receptie bij de hoofdingang. De medewerkers proberen uw vraag te beantwoorden, of verwijzen u door naar de juiste afdeling.

Wat kan er beter?

Heeft u een tip of verbetersuggestie? Dan horen wij dat graag. Mail uw suggestie door naar informatie@olvg.nl en wij sturen uw bericht door naar de verantwoordelijke persoon in de organisatie. Zo maken we samen de zorg elke dag beter.

Heeft u een klacht?

Bent u ontevreden over uw behandeling, maar levert een gesprek met de betrokken arts of verpleegkundige niet voldoende op. Of vindt u het lastig om in een gesprek uw kritiek te uiten, zoek dan contact met onze klachtenfunctionaris. Samen bekijkt u dan de mogelijkheden om tot een goede behandeling van uw klacht te komen. Ook kunt u bij de klachtenfunctionaris terecht voor een advies over of hulp bij de aanpak van uw klacht. Hier vindt u meer informatie over het indienen van een klacht.

Keurmerk HKZ

De poliklinische apotheek van OLVG heeft het HKZ keurmerk ontvangen. Bekijk de keurmerken van OLVG