Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling A6u kunt hiervoor terecht bij Interne Geneeskunde

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 61

Bezoektijden

ma t/m vrij:
11.00-12.00 uur en
16.30-19.30 uur

Route

Naar de verpleegafdeling

West, route 61

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de verpleegafdeling

Locatie Spuistraat

De verpleegafdeling Interne Geneeskunde, Oncologie en Hematologie, A6 bestaat uit 26 bedden. Op de afdeling bevindt zich een aantal vier-, twee- en éénpersoonskamers.

Het aanspreekpunt voor de medische behandeling is de arts-assistent in samenwerking met de medisch specialist. Welke specialist de supervisie doet kan per week verschillen.

De operationeel manager Mw I.M.S. van Ouwerkerk is eindverantwoordelijk voor de algehele zorg op de afdeling. Mw. C.J. Slob en mw S. Hesp-Schutte, teamleiders, zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken.

Verder werken op de afdeling: arts-assistenten (in opleiding tot specialist), co-assistenten, oncologieverpleegkundigen, verpleegkundigen, leerling verpleegkundigen, ziekenverzorgende, afdelingsassistenten, voedingsassistenten, secretaresses en gastvrouwen.

OLVG is een opleidingsziekenhuis, u kunt op de afdeling te maken krijgen met medewerkers in opleiding. Zij werken altijd onder toezicht van een ervaren medewerker.

Het medisch en verpleegkundig team werkt nauw samen met verschillende disciplines, zoals fysiotherapeuten, diëtisten, transfermedewerkers, maatschappelijk werkers, zorgconsulente, psycholoog en geestelijk verzorger. Daarnaast werken ze nauw samen met de verpleegkundigen van de polikliniek en de oncologische dagbehandeling.

Bezoek

Ook tijdens het bezoekuur kunnen onderzoeken en behandelingen plaatsvinden. Wij verzoeken iedereen vriendelijk om het bezoek tot 2 personen per patiënt te beperken om de rust voor de patiënt en zijn/haar medepatiënten te waarborgen. Indien er meer bezoek komt, dan wordt er verzocht om naar de conversatieruimte te gaan of het bezoek te laten rouleren. Wij bieden onze patiënten in de middag tussen 13.00 en 14.00 uur een rustuur.

Voorzieningen

Verpleefafdeling A6 beschikt over een familiekamer die door patiënten en naasten gebruikt kan worden. Er is een hometrainer voor patiënten. 

Telefoon/televisie/wifi

Er zijn op de afdelingen mogelijkheden om gebruik te maken van telefonie, televisie en WIFI. De telefoon en de televisie werken via de patiëntenbel aan het bed. Wifi is verkrijgbaar in samenwerking met kpn hotspots.

Maaltijden

 • Ontbijt: 7.00 uur
 • Middagmaaltijd: 12.00 uur
 • Avondmaaltijd warm: 17.30 uur

Het ontbijt en de middagmaaltijd zijn broodmaaltijden. Deze worden geserveerd door middel van een buffetwagen. Voor de avondmaaltijd kan dagelijks een keuze gemaakt worden uit verschillende menu’s.

Gastvrouwen

Op woensdag en vrijdag zijn er van 10.00 tot 12.00 uur gastvrouwen aanwezig. Zij zijn er om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het verzorgen van de bloemen, om een wandeling en/of een praatje te maken.  

Specifieke informatie

Op de afdeling worden patiënten verpleegd die chemotherapie krijgen. Als een patiënt met chemotherapie behandeld wordt, wordt er bij de ingang van de kamer en op het bed een waarschuwingsbordje geplaatst (wettelijk verplicht).

De afdeling beschikt over een hematologie unit. Deze unit is speciaal gemaakt voor mensen met een verminderde weerstand. Dit kan komen door de ziekte zelf of door de behandeling. Om te zorgen voor een optimale beschermende isolatie in deze hematologie unit zijn een aantal leefregels geschreven waar de patiënt, de verpleging en de bezoekers zich aan moet(en) houden:

 • Handen desinfecteren met handalcohol voordat de hematologie unit wordt betreden.
 • Toegangsdeuren openen door te drukken op de druklineaal.
 • Bezoek moet de jassen op de kapstok hangen en niet ergens neerleggen.
 • Planten en bloemen zijn niet toegestaan vanwege de schimmels die het planten- en bloemwater kan bevatten.
 • Bent u verkouden of ziek? Dan kunt u beter niet op bezoek komen.
 • Maximaal 2 bezoekers bij een patiënt.
 • Deuren gesloten houden vanwege de speciale druk die op deze unit heerst.

Oncologisch Centrum Amsterdam

Verpleegafdeling A6 maakt deel uit van het Oncologisch Centrum Amsterdam. Oncologisch Centrum Amsterdam is een samenwerking tussen OLVG en het BovenIJ ziekenhuis. Samen vormen we het grootste oncologisch samenwerkingsverband van Amsterdam. Meer dan de helft van de patiënten in Amsterdam en omstreken met kanker, of verdenking ervan, is bij Oncologisch Centrum Amsterdam onder behandeling.

Nuttige sites

Oncologisch Centrum Amsterdam