Interne Geneeskunde

Verpleegafdeling A6u kunt hiervoor terecht bij Interne Geneeskunde

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 61

Route

Naar de verpleegafdeling

West, route 61

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de verpleegafdeling

OLVG locatie West

Op de verpleegafdeling Hematologie-Oncologie (A6) verblijven patiënten met een hematologische of oncologische aandoening voor diagnostiek of behandeling. Soms zijn patiënten voor een langere tijd opgenomen, bijvoorbeeld voor de behandeling van leukemie of een andere hemato-oncologische aandoening. Op de afdeling verblijven patiënten uit locatie Oost en locatie West van OLVG. Er zijn 26 bedden, verdeeld over vier-, twee- en éénpersoonskamers.

Het aanspreekpunt voor de medische behandeling is de arts-assistent in samenwerking met een van de medisch specialisten. Op de afdeling werken verder onder andere (oncologie)verpleegkundigen, ziekenverzorgende, afdelingsassistenten en voedingsassistenten. OLVG is een opleidingsziekenhuis, u kunt op de afdeling te maken krijgen met medewerkers in opleiding zoals co-assistenten en leerling verpleegkundigen. Zij werken altijd onder toezicht van een ervaren medewerker.

Het medisch en verpleegkundig team werkt samen met verschillende disciplines uit het ziekenhuis, zoals fysiotherapie, diëtetiek, maatschappelijk werk en geestelijke verzorging. Ook is er nauwe samenwerking met de verpleegkundigen van de polikliniek en de oncologische dagbehandeling.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Voorzieningen

 • Verpleegafdeling A6 beschikt over een familiekamer die door patiënten en naasten gebruikt kan worden.
 • Er is een hometrainer voor patiënten. 
 • Het is op de afdeling mogelijk om gebruik te maken van telefonie, televisie en wifi. De telefoon en de televisie werken via de patiëntenbel aan het bed. Wifi is verkrijgbaar in samenwerking met KPN.
 • Op woensdag en vrijdag zijn er van 10.00 tot 12.00 uur vrijwilligers aanwezig. Zij helpen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, bijvoorbeeld door een wandeling en/of een praatje te maken.  

Specifieke informatie hematologie 

De verpleegafdeling heeft een hematologie-unit. Deze unit is speciaal voor mensen met een verminderde weerstand. Om te zorgen voor een optimale bescherming van deze kwetsbare patiënten gelden in de hematologie-unit een aantal extra regels waar patiënten, bezoekers en medewerkers zich aan moeten houden:

 •  Handen desinfecteren met handalcohol voordat de hematologie-unit wordt betreden.
 •  Bezoek moet de jassen altijd op de kapstok hangen (dus niet ergens neerleggen).
 •  Planten en bloemen zijn niet toegestaan (vanwege de schimmels die het planten- en bloemwater kan bevatten).
 •  Bent u verkouden of ziek? Dan kunt u beter niet op bezoek komen.
 •  Deuren gesloten houden (vanwege de speciale druk die op deze unit heerst).

Nuttige sites

Oncologisch Centrum Amsterdam