Psychiatrie en Medische Psychologie

Polikliniek Psychiatrie en Medische Psychologieu kunt hiervoor terecht bij Psychiatrie en Medische Psychologie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 01

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.30-16.00 uur

Route

Naar de polikliniek

West, route 01

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

OLVG locatie West

De Polikliniek Psychiatrie en Medische Psychologie richt zich op mensen met diverse psychiatrische klachten, zoals depressies of angststoornissen. Hiervoor worden behandelingen uit de specialistische geestelijke gezondheidszorg aangeboden. Daarnaast kunnen mensen bij de polikliniek terecht als ze last hebben van psychiatrische klachten bij een lichamelijke (somatische) aandoening.

Een combinatie van psychische en lichamelijke klachten en ziekten komt vaak voor. Voorbeelden van patiënten die wij op de polikliniek behandelen zijn:

 • Patiënten die een depressie ontwikkelen bij een neurologische ziekte, bijvoorbeeld na een beroerte of bij de ziekte van Parkinson.
 • Patiënten met psychische klachten als gevolg van medicatie voor een lichamelijke aandoening.
 • Patiënten die psychische klachten ontwikkelen tijdens de behandeling van een chronische ziekte (zoals diabetes, longziekten of kanker).
 • Patiënten met een bipolaire stoornis en nierproblemen.

Daarnaast zijn er themagerichte (consultatieve) spreekuren voor:

 • Vrouwen tijdens de zwangerschap met psychische problemen (POP-spreekuur).
 • Poliklinische consulten in het kader van de multidisciplinaire dagkliniek voor ouderen.
 • Poliklinische consulten in het kader van het Parkinsondagcentrum.

Om de diagnostiek en behandeling van deze complexe problemen en ziekten optimaal uit te voeren, werken wij met een multidisciplinair team. Wij werken nauw samen met de andere medisch specialisten van het ziekenhuis. Op indicatie wordt neuropsychologisch onderzoek verricht.

Opleidingsziekenhuis

Omdat het ziekenhuis een opleidingsziekenhuis is voor psychiatrie treft u op deze polikliniek, naast psychiaters en GZ-psycholoog, ook psychiaters in opleiding, huisartsen in opleiding en coassistenten aan. Een coassistent is een student Geneeskunde die stage loopt op de afdeling Psychiatrie. Het spreekuur van de psychiater in opleiding wordt altijd gehouden onder supervisie van een psychiater.