Hematologie

Polikliniek Medische Oncologie en Hematologieu kunt hiervoor terecht bij Hematologie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 14

Tijden spreekuur

8.30 - 17.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Naar MijnOLVG

 

Route

Naar de polikliniek

West, route 14

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

  • tram 13: halte Jan Tooropstraat
  • metro 50: halte Jan van Galenstraat
  • metro 51: halte Jan van Galenstraat
  • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de poli

OLVG locatie West

Wanneer het vermoeden bestaat dat u kanker heeft, is het prettig zo snel mogelijk te weten waar u aan toe bent. Vaak wordt u doorverwezen door uw eigen huisarts of specialist. U kunt terecht op de polikliniek voor een groot aantal onderzoeken en oncologische behandelingen.

Bij elke kankersoort hoort een speciaal behandelteam om u de beste zorg te geven. De specialisten in dit team zorgen samen met u voor een persoonlijk behandelplan. Een plan dat past bij uw ziekte, maar ook bij uw  persoonlijke situatie. We zorgen dat uw huisarts betrokken wordt bij de behandeling en vanzelfsprekend hebben we ook aandacht voor de mensen om u heen. Het behandelteam bestaat uit verschillende zorgverleners.

Een oncoloog/hematoloog is een medisch specialist (internist) die gespecialiseerd is in het vaststellen en behandelen van kanker en bloedziekten. De verpleegkundig specialist is een gespecialiseerde verpleegkundige die bevoegd is bepaalde medische handelingen uit te voeren. Hij/zij begeleidt en behandelt patiënten zelfstandig (inclusief het voorschrijven van medicatie), maar altijd onder de eindverantwoordelijkheid van een medisch specialist. Het behandelteam wordt bijgestaan door betrokken en deskundige oncologie- en hematologieverpleegkundigen, polikliniekassistenten, research-verpleegkundigen en het palliatief team.

Het behandelteam is verantwoordelijk voor de kliniek, dagbehandeling en polikliniek op locatie Oost en locatie West van OLVG.

MijnOLVG voor vragen, herhaalrecepten en meer

Via MijnOLVG kunt u gemakkelijk een aantal zaken vragen en regelen, zoals:

  • U kunt vragen stellen over uw behandeling
  • U kunt herhaalrecepten aanvragen
  • U kunt een afspraak maken of wijzigen
  • U kunt bij klachten tijdens uw behandeling via de Onco Monitor advies krijgen over uw zorg

Op onze website www.olvg.nl/mijnolvg staat veel informatie over hoe MijnOLVG werkt en hoe u zich kunt aanmelden. 

Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de polikliniek Medische Oncologie en Hematologie, via 020 510 88 78. Buiten kantoortijden kunt u direct bellen naar verpleegafdeling A6, locatie West naar 020 510 82 16. 

Wij doen ons best uw afspraken steeds bij dezelfde zorgverlener te plannen. Helaas is dit niet altijd mogelijk, omdat de afspraken moeten aansluiten op uw behandelschema.

Oncologisch Centrum Amsterdam

De polikliniek Oncologie en Hematologie maakt deel uit van het Oncologisch Centrum Amsterdam. Oncologisch Centrum Amsterdam is een samenwerking tussen het BovenIJ ziekenhuis en OLVG locaties Oost en West. Samen vormen we het grootste oncologisch samenwerkingsverband van Amsterdam. Meer dan de helft van de patiënten in Amsterdam en omstreken met kanker, of verdenking ervan, is bij Oncologisch Centrum Amsterdam onder behandeling.