Hematologie

Oncologie / Hematologie A6u kunt hiervoor terecht bij Hematologie en Medische Oncologie

Locatie

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 61

Tijden spreekuur

di t/m vrij: 8.00-16.30 uur

Route

Naar de dagbehandeling

West, route 61

Naar het ziekenhuis

OLVG, Locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de dagbehandeling

OLVG locatie West

Op de dagbehandeling oncologie/hematologie worden patiënten met oncologische en hematologische ziektebeelden behandeld.

Beenmergpuncties worden ook op de dagbehandeling uitgevoerd. Soms zijn er patiënten die geen oncologische of hematologische aandoening hebben. Medicatie die deze patiënten krijgen valt onder de richtlijnen “veilig werken” en wordt daarom op onze dagbehandeling gegeven. De medicatie gaat via infuus of een injectie. De duur van de behandeling kan variëren van 15 minuten tot een hele dag.

Medewerkers Dagbehandeling Oncologie/Hematologie

Op de dagbehandeling oncologie/hematologie werken dagelijks twee oncologieverpleegkundigen. Regelmatig loopt een algemeen verpleegkundige die in opleiding is voor oncologieverpleegkundige stage op de dagbehandeling.

Er is altijd een afdelingssecretaresse aanwezig voor het plannen van de afspraken. Daarnaast is er 3 ochtenden in de week een gastvrouw voor de ontvangst, een gesprek en koffie en thee.

Planning van de behandeling

Enkele weken/dagen voorafgaand aan de eerste behandeling op de dagbehandeling krijgt de patiënt een voorlichtingsgesprek met een oncologieverpleegkundige. In dit voorlichtingsgesprek komt de behandeling met de bijwerkingen ter sprake. Ook zal de oncologieverpleegkundige u tips geven voor thuis, uitleg geven wanneer u moet bellen en informeren over de gang van zaken op de dagbehandeling oncologie/hematologie.

In dit voorlichtingsgesprek komt ook de planning van de behandeling ter sprake. Het vaststellen van de behandeldata met het tijdstip gaat in overleg met u, uw specialist en de secretaresse van de dagbehandeling oncologie/hematologie.

Voorbereiden op de dagbehandeling

Op de dag van de behandeling mag de patiënt gewoon thuis ontbijten en lunchen bij een middagbehandeling. Als de patiënt medicatie gebruikt kan dit  ingenomen worden zoals voorschrift, eventueel medicatie voor later op de dag graag meenemen naar het ziekenhuis.

Indien er medicatie voorgeschreven is behorende bij de chemotherapie kan dit ingenomen worden volgens voorschrift.

Het verzoek is om het volgende mee te nemen:

 • een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID kaart)
 • verzekeringsbewijs
 • medicijnen die tijdens de behandeling moet worden ingenomen
 • naam en telefoonnummer van de contactpersonen
 • pantoffels, slippers; trek makkelijk zittende kleding aan
 • lectuur, MP3 speler, laptop, puzzelboekje etc. Er is gratis Wifi in het ziekenhuis.
 • eventueel mobiele telefoon; gebruik hiervan is op de afdeling toegestaan

Waar kunt u zich melden?

Op de dag van de eerste behandeling kan de patiënt meestal rechtstreeks naar de dagbehandeling oncologie/hematologie komen. Bij vervolgbehandeling moet de patiënt meestal voor de behandeling bloed afnemen bij de bloedafname op de begane grond route 04 en langs gaan bij de behandelend specialist of bij de verpleegkundig specialist oncologie. Deze poliafspraken vallen altijd 1 of meerdere dagen voorafgaand aan de behandeling zodat de medicijnen op tijd klaarliggen.

De poliafspraken zullen voornamelijk plaatsvinden op de polikliniek Interne Geneeskunde, eerste etage, route 14. Een aantal ochtenden in de week is er een specialist die spreekuur heeft op de dagbehandeling oncologie/hematologie A6.

Bezoek/begeleiders

Uiteraard mogen er naasten aanwezig zijn bij de behandeling. Familie, vrienden of bekenden mogen gedurende de behandeling bij de patiënt blijven in de behandelruimte. Wij verzoeken wel vriendelijk om niet meer dan 1 persoon mee te nemen.

Nazorg

Als de behandeling op de dagbehandeling oncologie/hematologie is afgerond en de patiënt voelt zich goed, mag hij/zij weer naar huis. 2 tot 3 dagen na de eerste behandeling belt de oncologieverpleegkundige de patiënt thuis op.

Behandelwijzer

In de behandelwijzer staat het telefoonnummer vermeld voor vragen en/of klachten. Hier staan telefoonnummers vermeld die tijdens en buiten kantooruren gelden. Ook informeert de behandelwijzer over wanneer contact op te nemen met het ziekenhuis. De behandelwijzer wordt uitgereikt door de oncologieverpleegkundige tijdens het voorlichtingsgesprek.