Kinderpolikliniek

Spreekuur Kinderen met allergiewordt gehouden door Kinderpolikliniek

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
32

Tijden spreekuur

afwisselend op maandag tot en met donderdag

Over dit spreekuur

Op ons gespecialiseerde spreekuur Kinderallergie kunnen alle kinderen met (een verdenking op) allergieën terecht voor het stellen van een diagnose, onderzoek, behandeling, dieetadvies en begeleiding.

Zo hebben wij een voedselallergiespreekuur waar diverse disciplines samenwerken voor een optimale zorg. Op dit spreekuur ziet uw kind eerst de kinderarts en zo nodig direct aansluitend een van onze gespecialiseerde diëtisten zodat u maar één keer naar het ziekenhuis hoeft te komen.

Daarnaast is er een algemeen allergiespreekuur voor kinderen met allerlei andere klachten zoals inhalatieallergieën voor bijvoorbeeld stof, boom en/of graspollen (hooikoorts) en (huis)dieren, en voor kinderen met eczeem en allergisch astma.

Wij werken in OLVG met een toegewijd team dat bestaat uit 3 kinderartsen met aandachtsgebied allergologie, één in allergie gespecialiseerde diëtiste en één diëtist-onderzoeker met jarenlange ervaring met voedselallergie.

Mocht het nodig zijn, dan bieden wij ook open of dubbelblinde voedselprovocatietesten, waarbij een gespecialiseerd kinderallergologisch verpleegkundig team voor u klaar staat. Wij werken hierbij nauw samen met het Kinderallergiecentrum Amsterdam van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC).

Na verwijzing door de huisarts of kinderarts kunt u doorgaans op korte termijn een afspraak voor uw kind bij ons krijgen.

Verder lezen