Kindergeneeskunde

Kinderafdelingu kunt hiervoor terecht bij Kindergeneeskunde

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 24

Route

Naar de verpleegafdeling

West, route 24

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50 of 51)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de verpleegafdeling

OLVG locatie West

Wij streven ernaar het kind bij opname op de Kinderafdeling van locatie West een aparte kamer te geven. 

Op de eerste dag is er een opnamegesprek met de vader, de moeder of een ander familielid. Hierin wordt gesproken over de bijzonderheden van het kind, zoals voedingstijden en slaapgewoonten. Daarna volgt een rondleiding over de afdeling.

Onze zorgverlening in tijden van corona
In OLVG treffen we diverse maatregelen om uw bezoek aan ons ziekenhuis zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen. Ook de bezoektijden zijn aangepast. We beseffen dat dit besluit grote impact heeft op patiënten en familieleden en hopen op uw medewerking en begrip voor deze ingrijpende maatregelen. Bekijk de belangrijkste informatie over uw afspraak, opname of bezoek aan ons ziekenhuis: coronamaatregelen in OLVG

Speelkamer

Op de kinderafdeling is een speelkamer. Deze speelkamer is voor speciaal voor de kinderen die op de afdeling liggen. Hij is geopend van 8.00 uur tot 19.00 uur. 

Voorbereidingsmiddag

Moet uw kind binnenkort geopereerd worden? Dan kunt u met uw kind naar de pedagogische voorbereidingsmiddag op dinsdag, woensdag en donderdag van 14:00 tot 15:00 uur (leeftijd 0 t/m 18 jaar). Wanneer het u niet schikt dan kunt u telefonisch contact opnemen met de kinderafdeling en een andere afspraak maken.

Waarom?

 • voorkomen/ verminderen van angst en fantasieën
 • corrigeren van irreële verwachtingen
 • voor tips en adviezen
 • gelegenheid om emoties te uiten
 • vertrouwd maken met de materialen (zoals het narcose kapje)
 • gelegenheid tot het stellen van vragen

Bekijk hier het fotoboek met uw kind

Pedagogisch medewerker

De pedagogisch medewerkster bereidt kinderen en hun ouders voor op onderzoeken en operaties. De inhoud en de vorm van de voorbereiding worden daarbij afgestemd op leeftijd, ontwikkelingsniveau, karakter en ervaring van het kind. De voorbereiding van de pedagogisch medewerkster dient verschillende doelen. De belangrijkste staan hierboven weergegeven.

Kinderen die zijn voorbereid, ervaren dat de werkelijkheid verloopt zoals met hen doorgenomen is. Dat zal hun vertrouwen geven. Hierdoor bestaat er meer kans dat het kind meewerkt aan de behandeling. Tevens zullen kinderen die zijn voorbereid sneller herstellen. Ze zullen over het algemeen minder snel een gevoel van wantrouwen overhouden aan de opname. 

Opname

Het kind kan op verzoek van de verpleegkundige worden nagekeken door de kinderarts. Bijzonderheden worden altijd aan u gemeld. Zowel de verpleegkundige als de pedagogisch medewerkster kijken mee naar de ontwikkeling van het kind.

Meenemen

 • rompertjes 
 • pyjama’s 
 • kleding voor overdag 
 • fles 
 • eventueel een fopspeen 
 • knuffeltje 
 • eventueel medicatie (bijvoorbeeld zalfjes of drankjes).

Luiers, handdoeken, zeep en dergelijke zijn op de afdeling aanwezig.