Anesthesiologie

Dagbehandeling B3u bent bij ons in goede handen

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 31

Tijden spreekuur

ma t/m vrij:
7.00-18.00 uur

Route

Naar de dagbehandeling

West, route 31

Op OLVG, locatie West werken we met een routesysteem. Elke afdeling of polikliniek heeft een eigen routenummer. Vanaf de hoofdingang kunt u de juiste looproute volgen.

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164

Let op: houd u in de weekenden in mei en juni rekening met extra reistijd en drukte op de weg als gevolg van wegwerkzaamheden. Lees meer

Met het openbaar vervoer

 • tram 13: halte Jan Tooropstraat
 • metro 50: halte Jan van Galenstraat
 • metro 51: halte Jan van Galenstraat
 • trein: Station Sloterdijk (overstappen op metro 50)

Met de auto

Met de auto is OLVG, locatie West goed bereikbaar vanaf de Ring A10 afslag Geuzenveld S105:

Vanuit de richting Zaandam
Vanuit richting Zaandam volgt u de ringweg A10 richting Den Haag tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf en bij de volgende stoplichten linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Den Haag
Vanuit richting Den Haag volgt u de ringweg A10 richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Utrecht
Vanuit richting Utrecht volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Vanuit de richting Amersfoort
Vanuit richting Amersfoort volgt u de ringweg A10 richting Den Haag. Voorbij de RAI volgt u richting Zaandam tot aan de afslag Geuzenveld S105. Hier gaat u bij de stoplichten linksaf en bij de volgende stoplichten weer linksaf. U kunt uw auto parkeren op het ziekenhuisterrein.

Routeplanner
Als u liever zelf uw route plant, kunt u gebruik maken van de routeplanner
Deze is geschikt voor reizen per openbaar vervoer, auto.

 

 

 

Over de dagbehandeling

Locatie Spuistraat

Op de afdeling Dagbehandeling verblijven patiënten voor maximaal één dag voor een operatie, behandeling of onderzoek. De planningsfunctionaris van uw behandelaar vertelt welke dag de operatie, behandeling of onderzoek plaatsvindt.

Het verloop van de dag

U krijgt eerst een opnamegesprek met de verpleegkundige. De verpleegkundige stelt een aantal vragen over uw gezondheidstoestand en legt uit wat er gaat gebeuren. Tijdens dit gesprek kunt u eventuele vragen stellen en doorgeven wie de contactpersoon is. De contactpersoon wordt na de operatie, de behandeling of het onderzoek gebeld door de verpleegkundige om af te spreken hoe laat u opgehaald kan worden.

Na het opnamegesprek met de verpleegkundige wordt de operatiekleding aangetrokken. Als u geopereerd gaat worden, brengen we u per bed naar de operatiekamer. U draagt dan een papieren muts en operatiekleding.

Na de operatie, de behandeling of het onderzoek wordt u naar de uitslaapkamer (Recovery) gebracht en beoordeelt de recoveryverpleegkundige in overleg met de anesthesioloog wanneer u terug kan naar de afdeling Dagbehandeling.

De arts, de verpleegkundige en de anesthesioloog beoordelen samen wanneer u naar huis kan. Wij adviseren u om door een volwassene naar huis te laten brengen. Wij raden af om met het openbaar vervoer te reizen.

Datum en tijd operatie

Om te weten hoe laat uw opname is, belt u 2 werkdagen vóór de opname met de planner van de afdeling die u gaat opereren. De datum en tijd van de operatie krijgt u van de planner.  Ook bij vragen kunt u contact opnemen met deze planner.

Op de dag van het onderzoek of de operatie kunt u zich melden op de afgesproken tijd bij de balie van de Dagbehandeling. Bezoek is toegestaan maximaal 2 personen per patiënt.

Wat neemt u mee naar de afdeling Dagbehandeling?

 • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
 • Gebruikt u medicijnen? Neem uw actueel medicatieoverzicht mee
  (gratis ophalen bij uw apotheek)
 • Stop NIET met het gebruik van uw medicijnen zonder dit vooraf te bespreken met uw artsof de anesthesioloog.
 • Dieetlijst. Als u een dieet volgt, breng dan de richtlijnen daarvan mee naar het ziekenhuis en bespreek deze met uw arts of verpleegkundige.
 • Telefoonnummer en naam van een contactpersoon die wij kunnen inlichten over u en het tijdstip waarop u naar huis mag
 • Loszittende kleding voor na de operatie
 • Pantoffels/slippers (geen gladde zool)
 • Indien nodig, het doosje van uw contactlenzen
 • Indien u dat wenst, kunt u ter ontspanning lectuur, een puzzelboekje, iPad of dergelijke meenemen.

Wij raden u af om geld, waardevolle spullen of sieraden mee te nemen naar het ziekenhuis.

Begeleiding volwassene en vervoer

Wij adviseren u dringend om u te laten begeleiden door een volwassene omdat na de behandeling, lichaamscontrole en coördinatie tijdelijk minder kunnen zijn(meestal enkele uren). Hierdoor kunt u soms bijvoorbeeld moeilijk lopen of duizelig zijn. Wij raden u af om met het openbaar vervoer te reizen. U mag dezelfde dag niet actief deelnemen aan het verkeer.