Orthopedie

Polikliniek Kinderorthopedie u kunt hiervoor terecht bij Orthopedie

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P3

Route

Naar de polikliniek

Oost, P3

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de poli

De polikliniek Kinderorthopedie biedt diverse spreekuren voor kinderen tot 18 jaar met orthopedische klachten. Voor de meeste spreekuren geldt dat er een nauwe samenwerking is met andere medsche afdelingen, zoals bijvoorbeeld de afdeling Kindergeneeskunde of de Gipskamer. Bij de informatie over het spreekuur staat  op welke locatie binnen het ziekenhuis de afspraak zal plaatsvinden.

Kinderorthopedisch Centrum Amsterdam

Het Kinderorthopedisch Centrum Amsterdam (KOCA) is sinds 2016 een samenwerkingsverband van kinderorthopeden en een Physician Assistant in OLVG en het AUMC voor alle kinderen met orthopedische problemen in de regio Noord-Holland.

Het KOCA wil de kwaliteit van kinderorthopedische zorg in Amsterdam verbeteren en de zorg toegankelijk en betaalbaar houden. Door betere verwijzing en doorstroming van patiënten kunnen wij de zorg efficiënter maken en ervoor zorgen dat patiënten sneller in het juiste ziekenhuis, bij de juiste zorgverlener terechtkomen.

Expertisecentrum
Sinds 2020 is het KOCA een door de Stichting Topklinische Ziekenhuizen erkend expertisecentrum. Dit betekent dat we basale maar ook complexe zorg op het gebied van kinderorthopedie bieden. We zijn overigens al langer een expertisecentrum voor HME/MO en ook een erkend klompvoetcentrum. Tevens worden naar het KOCA patiënten verwezen met heupdysplasie (DDH), afgegleden heupkop (SCFE), Perthes, standsafwijkingen van de benen en beenlengteverschil als gevolg van aangeboren of verworven afwijkingen. Wij verrichten daarnaast beenverlengingsoperaties en correctieoperaties.

Alle kinderen met orthopedische afwijkingen zijn welkom in OLVG. 
 
Opleiding en wetenschap 
Het KOCA biedt een integrale hoogwaardige opleiding voor kinderorthopedie aan en verricht daarnaast basaal en klinisch wetenschappelijk onderzoek.