Diëtetiek

Polikliniek Diëtetieku kunt hiervoor terecht bij Diëtetiek

Locatie

OLVG, Locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, P2

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.30 - 16.00 uur

Telefonisch bereikbaar

ma t/m vrij 8.15 - 16.15 uur

Naar MijnOLVG

Route

Naar de polikliniek

Oost, P2

 

Naar het ziekenhuis

OLVG, Locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de poli

Locatie Oost

U kunt bij de polikliniek Diëtetiek terecht als u een verwijzing heeft van de specialist in OLVG. De diëtisten in OLVG behandelen niet alle ziektebeelden. Soms verwijzen wij u door naar een diëtist buiten het ziekenhuis.

Bent u of uw kind verwezen naar de diëtist door uw behandelend specialist uit OLVG? Dan maakt de secretaresse van de afdeling diëtetiek meestal de eerste afspraak voor u. Deze krijgt u via Mijn OLVG, per mail of per brief toegestuurd.|
Als u nog geen afspraak heeft ontvangen, kunt u zelf telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Diëtetiek voor het maken van een afspraak.
De afspraak kan op locatie plaatsvinden, telefonisch of via beeldbellen.

Eerste gesprek

Tijdens het eerste gesprek worden uw klachten in relatie tot uw voeding, eetgewoonten en persoonlijke omstandigheden geïnventariseerd. Ook verzamelt de diëtist de volgende gegevens:

  • Bloeduitslagen
  • Ziektegeschiedenis
  • Medicijngebruik

De diëtist inventariseert uw hulpvraag en stelt samen met u de behandeldoelen vast. U krijgt uitleg over voeding met betrekking tot uw ziekte en advies over het gewenste dieet. Indien nodig heeft de diëtist overleg met uw behandelend arts en/of verpleegkundig specialist.

Tijdens de vervolgafspraak bespreekt u uw ervaringen met het volgen van het dieet. Ook vindt er een evaluatie plaats aan de hand van de resultaten en de medische gegevens.
De diëtist geeft u aanvullende informatie over uw dieet, stelt het dieet eventueel bij en beantwoordt uw vragen. De duur van de behandeling is afhankelijk van het ziekteverloop en het effect van het dieet.

Dieet

Samen met u bekijkt de diëtist uw huidige voedings- en eetgewoonten. Aan de hand hiervan stelt de diëtist een dieet samen. Hierbij wordt dus zo veel mogelijk rekening gehouden met uw eetgewoonten, smaak, leef-, werk- en financiële omstandigheden.

Kosten van uw dieet

De kosten van een bezoek aan de diëtist zijn voor rekening van OLVG.

  • Als u opgenomen bent, geldt dit ook voor de speciale dieetpreparaten die u gebruikt tijdens uw verblijf in het ziekenhuis.
  • Als u een dieetpreparaat voorgeschreven krijgt voor thuis, vraagt uw diëtist een machtiging aan voor een vergoeding via uw zorgverzekeraar.

De vergoeding kan per situatie verschillen.

Vaste afspraaktijden

De behandelingen door de diëtist op de polikliniek zijn op vaste tijden. Wij verzoeken u daarom om op tijd aanwezig te zijn. In geval van een telefonische afspraak, uw telefoon bij de hand te houden. De diëtist belt met een anoniem nummer.

Telefonische afspraak met de diëtist?

De diëtist neemt in dit geval zelf contact met u op, in principe op de dag (en tijd) dat de afspraak gepland staat. Het kan echter voorkomen dat dit een andere dag en/of tijd is dan de afspraak in Mijn OLVG of die u per mail heeft doorgekregen.
Let op: de diëtist belt met een anoniem nummer.