Anesthesiologie

Dagbehandeling B1u bent bij ons in goede handen

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, B1

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 7.00 - 18.00 uur

Route

Naar de dagbehandeling

Oost, B1

De afdeling Dagbehandeling vindt u op de eerste etage op B1. De eerste etage bereikt u door bij binnenkomst via de hoofdingang de eerste liften aan uw linkerhand of de trap aan de rechterkant te nemen. 

 

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de dagbehandeling

Locatie Oost

Op de afdeling Dagbehandeling wordt u maximaal een dag opgenomen voor een operatie, een onderzoek of een behandeling.  

Datum en tijd

 • De planner van het specialisme vertelt u op welke dag u opgenomen wordt.
 • U neemt een werkdag vóór de opname contact op met de afdeling Dagbehandeling om te horen hoe laat wij u verwachten.

Voorbereiding opname

 • Neem een geldig paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument mee
 • Neem een actueel medicatieoverzicht mee. U kunt dit ophalen bij uw eigen apotheek
 • Neem hulpmiddelen mee die u nodig heeft na de operatie, zoals krukken  
 • Zorg dat u paracetamol in huis heeft voor eventuele pijn na de operatie of het onderzoek
 • Zorg voor een mantelzorger die de eerste 24 bij u blijft om hulp te bieden als dat nodig is
 • Zorg voor een contactpersoon die u na de operatie met de auto komt ophalen. Het is niet toegestaan om zelf deel te nemen aan het verkeer. 

Door de coronamaatregelen kan de contactpersoon die u naar het ziekenhuis brengt helaas niet bij u op de afdeling blijven. U kunt uw contactpersoon bellen als u weer naar huis mag.

Verloop van de dag

Een verpleegkundige stelt u een aantal vragen over uw gezondheid en legt uit hoe de dag zal gaan. U krijgt van ons operatiekleding aan en we brengen u per bed naar de operatiekamer.  Het kan zijn dat u na de operatie naar een andere afdeling wordt gebracht (afdeling C6). 

Weer terug op de afdeling Dagbehandeling krijgt u een broodmaaltijd en drinken. U kunt weer naar huis als u voldoende bent hersteld. Bij sommige operaties of onderzoeken komt de arts nog langs om de operatie of het onderzoek met u te bespreken.

Als het voor uw herstel nodig is dat u langer in het ziekenhuis blijft, gaat u na deze dag naar een verpleegafdeling.

Naar huis 

De verpleegkundige geeft u informatie voor thuis, zoals leefregels, instructies en eventuele recepten voor pijnstilling en een controle-afspraak met de speciallist 

Zorg dat een volwassene u met de auto naar huis begeleidt. Bij de ingang van het ziekenhuis kan de receptionist een taxi voor u regelen. De kosten van de taxirit zijn  voor uw eigen rekening.

Dagbehandeling bij kinderen

De afdeling Dagbehandeling op locatie Oost heeft een speciale ruimte voor kinderen. Hier verblijft u samen met uw kind. U gaat samen met de verpleegkundige mee naar de operatiekamer en blijft bij uw kind totdat het slaapt. 

Door de coronamaatregelen kan er helaas maar één ouder/verzorger bij uw kind blijven.

Voorbereiden op de operatie

Het is belangrijk dat u uw kind goed voorbereidt op operatie. Uit ervaring en onderzoek weten we dat een kind een operatie beter kan verwerken als hij of zij weet wat er gaat gebeuren. 
Op de OLVG kinderpagina vindt u informatie, fotoboeken en een kleurboek die u bij het voorbereiden kunt gebruiken. 

Wat neemt u mee

 • Twee pyjama’s 
 • Een zuigfles/speen en luiers
 • Een voorleesboekje of speelgoed waaraan uw kind gehecht is en een knuffel, deze mag mee naar de operatiekamer
 • Eventueel een lunchpakket voor uzelf

Naar huis 

Wij adviseren om uw kind met de auto naar huis te vervoeren, u kunt eventueel ook een taxi nemen.