Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Een laser is te beschouwen als een soort speciale gloeilamp, maar dan een gloeilamp die een heel dunne, felle en zuivere lichtstraal uitzendt. Via een microscoop kan deze lichtstraal gericht worden om in het oog een brandplekje te geven of weefsel te snijden.
Er bestaan verschillende soorten lasers. Zij verschillen in kleur en sterkte van de lichtstraal. In de oogheelkunde worden vooral de Argonlaser en de Yaglaser gebruikt. Beide kennen verschillende toepassingen. Laserstralen hebben niets te maken met röntgenstralen of radioactiviteit.
U krijgt instructies en druppels om uw oog thuis te druppelen voorafgaand aan de behandeling.
De laserbehandeling duurt meestal 10 tot 20 minuten, soms korter.
Direct na de behandeling ziet men vaak minder scherp door de lichtflitsen en de oogdruppels die men heeft gehad. Zelf autorijden is dus niet mogelijk! Begeleiding, ook wanneer men met het openbaar vervoer of met de taxi is gekomen, is aan te bevelen.
In geval van pijn na de behandeling kan men een pijnstiller, bijvoorbeeld paracetamol nemen en het oog sluiten. Wanneer de pijn langer dan 12 uur duurt, wordt u verzocht contact op te nemen met uw oogarts.
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Oogheelkunde.
De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Oogheelkunde van OLVG. Laatst gewijzigd: 08 oktober 2021