Het belang van reanimatie

OLVG organiseert deze vijfde jaargang van World restart a Heart Day, samen met politie, brandweer en ambulancediensten. Doel is dat zoveel mogelijk mensen basiskennis hebben van reanimeren. Waarom? 300 Amsterdammers worden elk jaar buiten een ziekenhuis getroffen door een hartaanval. De eerste 6 minuten na zo’n aanval zijn cruciaal. Hoe sneller het slachtoffer hulp krijgt, hoe groter de kans dat hij of zij weer goed zal kunnen functioneren. Gemiddeld 1 op de 3 mensen die voor reanimatie naar OLVG worden gebracht, kan het goed navertellen. Als omstanders alvast kunnen beginnen met reanimeren, verdubbelt dat de levenskans.

Iedereen welkom

Iedereen kan zich gratis aanmelden voor de reanimatieworkshops.

Ook geven politie, brandweer en ambulance demonstraties over de rol van de hulpdiensten en het ziekenhuis en u kunt zelf een kijkje nemen in een ambulance en brandweerwagen. En er zijn zorgprofessionals die u meer kunnen vertellen over reanimatie bij kinderen, bijvoorbeeld in het geval van verslikken. Natuurlijk kunt u hier ook terecht met vragen over de zorg en behandeling na een hartaanval.

Locatie

De workshops en demonstraties vinden plaats bij de muziekkoepel in het Oosterpark. De workshops zullen in tenten plaatsvinden, dus bij regenachtig weer kunnen de workshops gewoon doorgaan.