Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

18 november 2019

Uroloog Liselotte Boevé -------- BIOPT VAN DE PROSTAAT VIA DE HUID IS VEILIGER EN MINDER BELASTEND ---

‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

Lees verder
  • 28 augustus 2017

    Debbie maakt mooiste dag nog mooier  nu kan mevrouw Lopez met wensambulance naar bruiloft dochter 

    Al vijf weken ligt mevrouw Lopez (51) in OLVG. De van origine Dominicaanse herstelt van een zware darmoperatie. Als een patiënt zo lang op de afdeling ligt, bouw je een bijzondere band op. Dus toen verpleegkundige Debbie Wokke hoorde dat mevrouw Lopez de bruiloft van haar dochter zou missen, kwam ze in actie.

     

    Lees verder
  • 18 augustus 2017

    Alissa ontwierp een compleet nieuwe infuuspaal ik ging weg als patiënt en kwam terug als ontwerper

    Acht maanden lag Alissa in OLVG, soms vijf weken achteraan aan een infuus. ‘Die infuuspaal kon ik niet meer zien.'Na een lange herstelperiode is ze er, gelukkig, ontzettend goed uitgekomen. Onlangs kwam ze terug om haar uitvinding te presenteren; een zachte, draagbare infuuspaal.

    Lees verder
  • 18 augustus 2017

    primeur met 3D-geprinte heup bijzonder dat ik dit verschil kan maken

    Melinda Witbreuk is orthopedisch chirurg. Met hart en ziel gespecialiseerd in kinderen. Onlangs had ze een primeur. Als eerste in Nederland gebruikte ze een 3D-geprinte plaat om een ‘afgegleden heupkop’ te corrigeren.

    Lees verder
  • 03 augustus 2017

    operationeel manager Peter Bocxe over diversiteit in OLVG binnen ons ziekenhuis kan ik heel open zijn dat ik een relatie heb met een man

    Toch zijn er helaas nog collega’s die het wel moeilijk vinden om te zijn wie ze zijn, zelfs hier in het Amsterdamse OLVG. Ruim 7 jaar geleden merkte ik dat en vroeg onze raad van bestuur: waarom gaan wij als ziekenhuis niet meevaren met de Gay Pride.

    Lees verder
  • 01 augustus 2017

    kinderarts Şükrü Genco over diversiteit in OLVG zijn moeder vroeg of ik hem kon genezen

    Tijdens de Gaypride viert Amsterdam – en met ons heel Nederland – dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Je geslacht of geaardheid? Doet er niet toe. Ons ziekenhuis is een vurig aanhanger van dit gedachtengoed en dat proberen we al jarenlang ook uit te dragen tijdens de Canal Parade, het hoogtepunt van de Gay Pride. 

    Lees verder
  • 27 juli 2017

    Rust en zelfvertrouwen *centering pregnancy*

    Sylvana Troeleman-Booij vertelt over haar ervaring met centering pregnancy: ‘Vanaf de eerste bijeenkomst wist ik dat ik hier veel aan ging hebben.’

    Lees verder
  • 12 juli 2017

    Gynaecoloog Menke Hazewinkel over urineverlies ik hoor vaak 'ik wou dat ik dit veel eerder had gedaan'

    Een moeder van vijf kinderen uit West, een Amsterdamse gymlerares en een vitale Purmerendse met een drukke baan in de zorg. Drie vrouwen uit mijn spreekuur die één ding gemeen hebben: ze hebben een druk en actief leven. En ja, een klacht die hen belemmert dat leven op volle snelheid te leiden: urineverlies wanneer ze zich inspannen.

    Lees verder
  • 16 juni 2017

    Al 23 jaar een pacemaker ik voel me heel goed

    Hij was nog maar 36 jaar, toen hij zich constant duizelig voelde. Meneer Basaran bleek een hartritmestoornis te hebben. De oplossing? Een pacemaker.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Louisette Peters in 90 seconden van je bloedverlies af

    Had je als vrouw vroeger – en dan bedoel ik nog maar een jaar of 5 tot 10 jaar geleden - last van hevig bloedverlies tijdens je menstruatie en konden medicijnen dit niet verhelpen? Dan was er nog 1 optie om van je klachten af te komen: je baarmoeder laten verwijderen. Dit was een grote operatie, met alles wat daarbij komt kijken: narcose, pijn, 4 dagen in het ziekenhuis en 6 weken herstel. Dit kan tegenwoordig anders, vertelt OLVG-gynaecoloog Louisette Peters.

    Lees verder

Pagina's