Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

18 november 2019

Uroloog Liselotte Boevé -------- BIOPT VAN DE PROSTAAT VIA DE HUID IS VEILIGER EN MINDER BELASTEND ---

‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

Lees verder
  • 04 oktober 2018

    mammacareverpeegkundige Francien Rijper borstkanker vraagt vaak ook geestelijk veel

    De diagnose borstkanker komt vaak als een schok. Je komt van een veilige bekende wereld in een vreemde terecht. Waar wat bekend is wegvalt en je grip verliest. Niet alleen op je lijf, maar ook op je leven. Er razen vragen door je hoofd op allerlei niveaus. 

    Lees verder
  • 19 juli 2018

    Spoedeisende Hulp voor kinderen zo veel mogelijk rust, zo min mogelijk pijn

    Hoe zorg je dat kinderen zo veel mogelijk rust en zo min mogelijk pijn ervaren op de Spoedeisende Hulp (SEH)? Kinderarts Paolo Valerio en SEH-arts Mariska Zwartsenburg vonden het antwoord. 

    Lees verder
  • 19 juli 2018

    Patiëntlid mevrouw Deetman je kunt prima zelf inschatten hoeveel je kunt bewegen

    Na een heupoperatie krijg je leefregels. Die beperken in het bewegen en slapen. Is dat nou echt nodig, vroeg mevrouw Deetman zich af. Ze kaartte het aan als patiëntlid van verbeterteam heupartrose. Het resultaat? Sinds kort mogen patiënten naar eigen inzicht bewegen.

    Lees verder
  • 07 juni 2018

    David fietst de Alpe d‘HuZes mijn droom komt uit

    David Aubert (51) stelde zich vorig jaar een doel tijdens zijn intensieve chemotherapie in OLVG: in 2018 zou hij de Alpe d’HuZes fietsen in zijn geboorteland Frankrijk. Nu, 10 maanden later, staat hij er. Klaar om de Alpe te bedwingen voor het goede doel.

    Lees verder
  • 15 mei 2018

    Bekkenbodemklachten zijn te verhelpen ik kan weer wandelen

    Bekkenbodemklachten frustreren en maken vaak onzeker. Maar erover praten én weten dat er iets aan te doen is, maakt al een wereld van verschil. Ook mevrouw Lange (68) leidt, na haar behandeling in het Bekkenbodemcentrum, weer een onbezorgd en vooral actief leven.

    Lees verder
  • 06 mei 2018

    Family Integrated Care in Anna Paviljoen steeds meer vertrouwen in suite 19

    In het Anna Paviljoen werken we volgens het zorgconcept Family Integrated Care. Daarbij staat de hechting tussen ouders en kind voorop en participeren ouders in de zorg voor hun pasgeborene. 

    Lees verder
  • 09 april 2018

    mijnheer Unver onderging een dotterbehandeling bij OLVG ik kon hier met al mijn vragen terecht

    Een paar weken geleden kreeg mijnheer Unver (79) last van vervelende klachten; pijn op de borst, ademhalingsproblemen, steeds sneller moe. De klachten werden erger en hij dacht: hier klopt iets niet. Zijn huisarts verwees hem door naar OLVG, daar kon hij snel terecht voor een dotterbehandeling. 

    Lees verder
  • 28 maart 2018

    casemanager Simone Röttgering ik maak graag tijd voor een persoonlijk gesprek

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Simone Röttgering is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 19 maart 2018

    casemanager Glaresa Molly juist kleine gebaren maken een groot verschil

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Glaresa Molly is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.  

    Lees verder

Pagina's