Debbie maakt mooiste dag nog mooier : nu kan mevrouw Lopez met wensambulance naar bruiloft dochter 

Al vijf weken ligt mevrouw Lopez (51) in OLVG. De van origine Dominicaanse herstelt van een zware darmoperatie. Als een patiënt zo lang op de afdeling ligt, bouw je een bijzondere band op. Dus toen verpleegkundige Debbie Wokke hoorde dat mevrouw Lopez de bruiloft van haar dochter zou missen, kwam ze in actie.

De afgelopen weken zag Debbie mevrouw Lopez bijna dagelijks. ‘De gesprekken werden steeds persoonlijker en mevrouw Lopez vertelde over de bruiloft van haar zwangere dochter. Het ging haar erg aan het hart dat ze die belangrijke dag waarschijnlijk zou missen omdat ze nog in het ziekenhuis moest blijven. Toen dacht ik aan de wensambulance.’ 

In de goederenlift

Debbie nam contact op met stichting Ambulance Wens en regelde dat mevrouw Lopez naar de bruiloft van haar dochter kon worden gebracht. Geen detail werd vergeten. Zou mevrouw Lopez bijvoorbeeld wel met brancard en al in de lift passen? Daarom belde de verpleegkundige van tevoren de trouwlocatie en regelde dat de goederenlift werd vrijgemaakt. Na al het regelwerk van Debbie kon mevrouw Lopez haar mooiste jurk aantrekken en - na een ritje in de ambulance - bij de bruiloft van haar dochter zijn.

Ananassap

De 23-jarige Debbie Wokke werkt sinds twee jaar op de verpleegafdeling Chirurgie in OLVG, locatie Oost. Volgens de jonge verpleegkundige zijn het juist de kleine dingen die het verschil maken.  ‘Als een patiënt bijvoorbeeld een film wil kijken dan is het heel makkelijk om de wondverzorging wat eerder te doen.  Of als hij of zij van ananassap houdt, dan haal ik gewoon even een pak sap. Een kleine moeite voor mij en erg fijn voor de patiënt. Daar doe je het uiteindelijk allemaal voor!