home

David fietst de Alpe d‘HuZes : mijn droom komt uit

David Aubert (51) stelde zich vorig jaar een doel tijdens zijn intensieve chemotherapie in OLVG: in 2018 zou hij de Alpe d’HuZes fietsen in zijn geboorteland Frankrijk. Nu, 10 maanden later, staat hij er. Klaar om de Alpe te bedwingen voor het goede doel.

‘In augustus 2017 kreeg ik de diagnose darmkanker. Het nieuws was een enorme schok voor mij en mijn familie. Van het ene op het andere moment stond ons leven op z’n kop: acht dagen na mijn diagnose werd ik in OLVG geopereerd, daarna volgde een intensieve chemotherapie die vier maanden duurde. In eerste instantie had ik maar één doel voor ogen: mijn behandeling goed doorkomen. Gelukkig werd ik fantastisch begeleid door de artsen en verpleegkundigen van OLVG.

Meer dan medische hulp

Ik was hen dankbaar voor hun medische deskundigheid, maar werd ook verrast door de warme en persoonlijke benadering in dit ziekenhuis. Iedereen - van schoonmaker tot chirurg - nam de tijd voor mij en mijn verhaal. Artsen en verpleegkundigen namen mijn mening serieus en dachten met me mee over zaken die misschien niet direct als medisch worden gezien. Bijvoorbeeld over mijn angsten en de slapeloosheid die daardoor ontstond. Of over de zware vermoeidheid die ik voelde door de chemo. Juist dit soort hulp is ontzettend belangrijk, ontdekte ik tijdens mijn ziekte.

Afbeelding David Aubert

Weg naar herstel

Langzaam begon ik te werken aan mijn herstel. Ik startte via een verpleegkundige van OLVG met mindfulness en durfde mijn grote hobby sporten weer op te pakken. Ik merkte hoe bewegen mijn vermoeidheid verminderde en me sterker maakte.

Halverwege mijn chemokuur stelde ik mezelf daarom een doel: in 2018 ga ik de Alpe d’HuZes fietsen. Om mijn herstel verder te bevorderen, maar vooral om een bijdrage te leveren aan het onderzoek naar deze vreselijke ziekte, die helaas nog steeds veel mensen en hun gezinnen treft.


Droom

De afgelopen maanden heb ik hard getraind en heb ik de organisatie van Alpe d’HuZes als vrijwilliger bijgestaan om zoveel mogelijk donaties op te halen. Dit heeft me geholpen om weer vooruit te kijken. Vorige week, vlak voor mijn vertrek naar Frankrijk kreeg ik in OLVG het mooie nieuws dat ik helemaal schoon ben. Dat ik als Fransman gezond de Alpe d'Huez mag beklimmen, is voor mij een droom die uitkomt.’