Aandoeningen & behandelingen

Borstvoedingu kunt hiervoor terecht bij Verloskunde

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om kinderen de eerste 6 maanden alleen maar borstvoeding te geven. In OLVG proberen wij daarom vrouwen zo goed mogelijk te begeleiden bij het geven van borstvoeding. U kunt onze verpleegkundigen en lacatiekundigen altijd vragen om advies en ondersteuning. Ook houden wij twee keer per maand een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding.

Heeft u tijdens de zwangerschap of na de geboorte van uw kind vragen over borstvoeding? Onze verpleegkundigen kunnen u informeren en ondersteunen bij het geven van borstvoeding of het afkolven van moedermelk.

Lactatiekundige

In OLVG werken lactatiekundigen, dit zijn verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in borstvoeding. Zij begeleiden vrouwen die problemen ervaren bij het geven van borstvoeding of waarbij het niet lukt om borstvoeding te geven. U kunt tijdens uw verblijf in OLVG via de verpleegkundige een afspraak maken met de lactatiekundige. De lactatiekundigen trainen ook de andere medewerkers om hun kennis over borstvoeding op peil te houden.

Voorlichtingsbijeenkomsten over borstvoeding

Wilt u zich tijdens de zwangerschap voorbereiden op het geven van borstvoeding? Kom dan naar een voorlichtingsbijeenkomst in OLVG, locatie Oost. Een lactatiekundige neemt dan de tijd om uw vragen te beantwoorden.

De voorlichtingsbijeenkomsten worden eenmaal in de 2 weken op zaterdag gehouden. Alle (aanstaande) moeders en hun partners zijn vanaf de 34ste week van de zwangerschap welkom. Kijk in de agenda van OLVG wanneer de volgende bijeenkomst is. De bijeenkomst is gratis. U kunt zich aanmelden via lactatiekundige@olvg.nl

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Verloskunde.