Home

Beter in Amsterdamgezondheidstips van onze specialisten

Met een gezonde leefstijl voelt u zich beter, zowel lichamelijk als geestelijk. U wordt minder snel ziek en als u toch ziek wordt herstelt u sneller. Ook na een behandeling of operatie. OLVG is er natuurlijk voor u als u ziek bent, maar wij willen veel liever dat u gezond blijft.
Op deze pagina geven onze specialisten simpele tips voor een gezondere leefstijl. Voor een beter leven in een gezonder Amsterdam.

 • icoon met bestek

  Voeding

  Met een gezond eetpatroon kunt u veel gezondheid 'winnen'. Door goede voeding voelt u zich fitter en energieker én heeft u een kleinere kans op diabetes, voedingstekorten en overgewicht.

  Lees verder
 • Icoon met fietser en wandelaar

  Beweging

  Beweging is goed voor lichaam en geest. Door regelmatig te bewegen verkleint u de kans op hart- en vaatziekten, maar het verbetert ook het geheugen en zorgt voor minder stress.

  Lees verder
 • Icoon met maan en sterren

  Slaap

  Goed slapen en voldoende ontspanning is heel belangrijk voor de mens. Wie goed heeft geslapen is productiever, kan zich je beter concentreren, is vrolijker en emotioneel meer stabiel.

  Lees verder
 • icoon van zonnebrandcreme

  Zon

  Zonlicht voelt fijn op de huid en zorgt ervoor dat uw lichaam vitamine D gaat aanmaken. Maar de zon kan ook zorgen voor huidveroudering, verbranding en zelfs huidkanker. Wees dus voorzichtig met zon.

  Lees verder
 • Icoon van gebroken sigaret

  Roken

  Roken is slecht voor de gezondheid. Er zijn dan ook genoeg redenen om te stoppen met roken. Maar de belangrijkste reden is wel dat de kans op ernstige ziektes zoals (long)kanker kleiner is als u niet rookt.

  Lees verder