home

Patiëntenpanel

OLVG heeft sinds 2010 een patiëntenpanel. Door lid te worden van het patiëntenpanel van OLVG kunt u uw mening geven over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van OLVG. 

Wat houdt deelname aan het Patiëntenpanel in?

Maximaal 6 keer per jaar nodigen wij u per e-mail uit mee te denken over verschillende onderwerpen. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van nieuwe folders of apps, bejegening van patiënten of heel algemeen, wat kan er beter in OLVG. Bij sommige vragen kan iedereen meedenken, bij sommige vragen alleen bepaalde patiëntgroepen. De manier waarop wij van uw ervaring willen leren, varieert ook. Zo maken we bijvoorbeeld gebruik van enquêtes, gespreksgroepen, individuele gesprekken of het uitproberen van apps op de computer. U geeft zelf steeds aan of u interesse heeft om mee te denken.

Deelname is vrijwillig en verplicht tot niets

Wij waarderen het enorm als u uw ervaring met OLVG wilt inzetten om samen onze zorg nog beter te maken. Uw bijdrage is altijd vrijwillig en verplicht u tot niets. Ook kunt u elk moment weer stoppen.

Privacy gewaarborgd

De antwoorden en reacties die u via het panel geeft worden anoniem verwerkt. Uw persoonlijke gegevens worden op geen enkele wijze aan derden verstrekt. Uw privacy is daarmee volledig gewaarborgd!

Lid worden 

Als u patiënt bent van OLVG dan kunt u lid worden van het patiëntenpanel door naar
het aanmeldformulier te gaan. In het formulier staat een aantal vragen over uw persoonlijke situatie. Deze vragen stellen wij omdat wij inzicht willen hebben in de diversiteit van de deelnemers van het panel. Zo weten wij of wij namens een brede vertegenwoordiging van OLVG-patiënten kunnen spreken. Ook is het mogelijk om, indien nodig, bepaalde deelnemers over een specifiek onderwerp extra vragen te stellen. Deze gegevens blijven, evenals de enquêteresultaten, strikt anoniem.

Om een zo groot mogelijke groep deelnemers te krijgen kunt u uw vrienden en kennissen die ook patiënt zijn van OLVG op het patiëntenpanel wijzen.