Aandoeningen & behandelingen

Schouder - tendinitis en tendinoseu kunt hiervoor terecht bij Orthopedie

Tendinitis en tendinose zijn aandoeningen aan de pezen van de schouder. Pezen zorgen voor de aanhechting van de spier op het bot.  

Hoe ontstaat het?

Tendinitis is een ontsteking aan een pees. De peesontsteking komt meestal door een beschadiging bijvoorbeeld door overbelasting. De ontsteking is steriel, wat betekent dat de ontsteking door lokale schade is ontstaan, en niet door bijvoorbeeld een bacterie van buitenaf. U zult bij deze ontsteking geen koorts krijgen.

Bij tendinose is de kwaliteit van de pees verminderd. De pees wordt dikker en zwakker. Dit kan ontstaan door ouderdom, bepaalde medicijnen, reumatische aandoeningen, overbelasting of onderbelasting.

Klachten

Bij beide peesaandoeningen heeft u last van schouderpijn. De pijnklachten ontstaan meestal geleidelijk en worden soms erger. De pijn kan op één plek in de schouder zitten, maar soms is deze verspreid aanwezig in de gehele schouder. Schouderpijn kan optreden bij het bewegen van de schouder, met name bij bovenhandse beweging,  slapen of liggen op de aangedane schouder.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Orthopedie.