Restart a Heart Day op 9 oktober

Programma Restart a Heart

Reanimatieworkshops

De reanimatieworkshops zijn vol. Als u niet meer kunt deelnemen aan een workshop, bent u wel van harte welkom om ter plekke uw vragen te stellen. Bijvoorbeeld vragen over verslikking bij kinderen, reanimatie in het algemeen en de behandeling op de SEH, Hartcentrum en de IC na een reanimatie. Ook kunt u live de demonstratie bijwonen van een gesimuleerde reanimatie in het Oosterpark. 

Tijd*

Max. personen

Inschrijven?

12.45 – 13.15

80

Vol

13.45 – 14.15

80

Vol

14.45 – 15.15 

80

Vol

15.45 – 16.15

80

Vol

* We vragen deelnemers om 15 minuten vóór de start van de workshop aanwezig te zijn. 

Locatie: bij de Muziekkoepel in het Oosterpark te Amsterdam.

Kinderartsen en kinderverpleegkundigen op locatie

Op 9 oktober zijn verschillende kinderartsen en kinderverpleegkundigen aanwezig. Ze zijn te vinden in een aparte tent. Hier kunt u vragen stellen over acute problemen bij kinderen en hoe te handelen bij verstikking, verdrinking, verslikking en reanimatie. Er is vervolgens voldoende gelegenheid om te oefenen op poppen. 

Demonstraties van gesimuleerde reanimatie 

U bent van harte welkom om de live demonstraties bij te wonen. Daarin krijgt u een indruk van hoe een reanimatie in zijn werk gaat, hoe politie, brandweer en ambulance hierin samenwerken, en hoe de persoon vervolgens naar het ziekenhuis wordt begeleid.

Hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.

Tijd

Max. personen

12.30 – 12.45 

onbeperkt

13.30 – 13.45

onbeperkt 

14.30 – 14.45 

onbeperkt

15.30 – 15.45

onbeperkt

Demo

Wat gebeurt er als iemand een reanimatie nodig heeft? U krijgt het uitgebreid te zien. Vanaf de start door een ‘burgerhulpverlener' en het opstarten van de rest van de keten tot en met de overdracht in het ziekenhuis.

Informatiebalie

  • Er zijn professionals aanwezig die uw vragen kunnen beantwoorden over behandeling na reanimatie, zoals dotteren, verblijf in het Hartcentrum of op de Intensive Care.
  • Wat te doen als een kind zich verslikt? Professionals van Kindergeneeskunde zijn aanwezig om levensreddende handelingen te demonsteren. Daarnaast is er gelegenheid om dit zelf te oefenen op een pop.

Reanimatieworkshop

Volg een hand-on sessie van een half uur. De sessie wordt gegeven door gecertificeerde trainers uit ons ziekenhuis,  ‘rapid-responders’ of ambulancemedewerkers.

Rondleiding ambulance, politie of brandweerwagen

Gedurende de hele middag kunt u een kijkje nemen en uitleg krijgen over een ambulance, politie en brandweerwagen.

Laerdal tent

In de laerdal tent kunt u een reanimatietraining bijwonen.  

De organisator

Benieuwd naar de inititiefnemer voor deze dag? Bekijk op werkenbijolvg.nl hoe Sanne Blom, Spoedeisende Hulp verpleegkundige en reanimatiecoördinator bij OLVG, zijn plan vorm heeft gegeven om reanimatie op de kaart te zetten.