home

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) : wordt gehouden door Klinische Neurofysiologie

Locatie

OLVG, locatie West, Jan Tooropstraat 164
West, route 33

Tijden spreekuur

maandag- en vrijdagmiddag

Contact

Over dit spreekuur

Elke week houdt de afdeling klinische neurofysiologie 2 tot 3 keer een spreekuur voor klachten passende bij het CTS. Tintelingen aan vingers of een slapende hand kunnen namelijk door een 'beknelde' of geïrriteerde (middelste) handzenuw veroorzaakt worden. U wordt in een middagsessie gezien door een (physician) assistent neurologie en de (niet operatieve) behandeling kan gelijk plaatsvinden.

Behandeling CTS

Bij milde, kortdurende klachten, bijvoorbeeld tijdens zwangerschap, zijn onder andere de volgende behandelingen mogelijk.

Spalk

Een spalk is soort stevige handschoen die zorgt voor zo min mogelijk belasting. Het dragen van een spalk kan de klachten verminderen. U draagt de spalk gedurende 6 weken alleen ’s nachts tot de klachten verminderen.

Injectie met corticosteroïden 

Een injectie met corticosteroïden kan de zwelling in de carpale tunnel verminderen. De klachten kunnen hierdoor afnemen of verdwijnen.

Operatie 

Deze operatie wordt ook wel een release van de carpale tunnel genoemd. Bij langdurige of ernstige klachten kunt u in overleg met uw arts kiezen voor een operatie. U wordt hiervoor verwezen naar de plastisch chirurg.

Verder lezen

Lees  meer over carpaal tunnel release en carpaal tunnel syndroom.