Maag-, Darm- en Leverziekten

Endoscopie- en Behandelafdelingu kunt hiervoor terecht bij Maag-, Darm- en Leverziekten

Locatie

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9
Oost, EBA

Tijden spreekuur

ma t/m vrij: 8.00-16.30 uur

Route

Naar de dagbehandeling

Oost, EBA

Polikliniek Endoscopie Oost EBA BG

Polikliniek Endoscopie Oost EBA eerste verdieping

Naar het ziekenhuis

OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9

Met het openbaar vervoer

Via Centraal Station
U neemt de metro richting Gaasperplas (53) of Gein (54) of de sneltram richting Amstelveen (51). Uitstappen bij halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten*. U kunt ook een halte eerder uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1, richting Muiderpoortstation, nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit.

Via Amstelstation
U neemt de metro (53, 54) of sneltram (51) richting Centraal Station. Uitstappen halte Wibautstraat, uitgang Vrolikstraat. Vervolgens slaat u bij de stoplichten rechtsaf, de Eerste Oosterparkstraat op. Bij de volgende stoplichten slaat u linksaf richting het Oosterpark. Na 50 meter bevindt zich de hoofdingang. De loopafstand is circa 10 minuten. U kunt ook een halte later uitstappen bij Weesperplein en vervolgens tram 1 nemen. U stapt dan voor de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen, richting station Noord, en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Via Muiderpoortstation
U neemt tram 1, richting Osdorp De Aker of tram 3, richting Zoutkeetsgracht. U stapt dan tegenover de hoofdingang, halte Beukenweg, uit. U kunt ook bus 37 nemen richting Amstelstation en uitstappen bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Met de auto

Via Den Haag / SchipholVia Almere / Amersfoort
Volg de borden Amsterdam (A1), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost.
*Neem afslag centrum (S112), ga bij de stoplichten linksaf richting centrum (Gooiseweg), op de rotonde rechts aanhouden (Wibautstraat). Na het viaduct gaat u bij het vijfde stoplicht rechtsaf. Na de afslag (links aanhouden); Mauritskade volgen. Bij het eerste stoplicht rechtsaf. Bij de derde zijstraat rechtsaf het 's Gravesandeplein op.

Volg de borden Amsterdam (A4), dan de ringweg om Amsterdam(A10), ring Zuid, ring Oost. Volg route vanaf *.

Via Zaandam / Alkmaar
Volg de borden Amsterdam (A8) en vervolgens de ringweg om Amsterdam (A10), afslag S114 richting Artis/Centrum. Na de Piet Heintunnel slaat u meteen linksaf, de Panamalaan op. Aan het einde gaat u rechtdoor (weg buigt naar rechts). U rijdt nu op de Zeeburgerdijk, deze gaat over in de Mauritskade. Vanaf de spoorbrug slaat u bij de derde stoplichten linksaf, de s‘ Gravesandestraat op en bij de derde zijstraat rechtsaf, het ’s Gravesandeplein op.

Via Utrecht
Volg de borden Amsterdam (A2), dan de ringweg om Amsterdam (A10), ring Oost. Volg route vanaf *.

P+R Zeeburg
U kunt uw auto ook parkeren op het P+R-terrein Zeeburg (naast ingang Piet Heintunnel. Adres: Zuiderzeeweg 46a, 1095 KJ) en vervolgens verder reizen per openbaar vervoer. Het P+R-terrein is 24 uur per dag geopend. Aan het parkeren op het P+R-terrein zijn kosten verbonden. 
Vanaf ringweg A10
Volg de ringweg om Amsterdam (A10). Neem afslag Zeeburg (S114) en volg P+R Zeeburg. 
Openbaar vervoerverbinding
U neemt bus 37 richting Amstelstation en stapt uit bij halte Beukenplein. Bij de stoplichten loopt u rechtdoor, richting het Oosterpark. Na 50 meter ziet u de hoofdingang. De loopafstand is circa 5 minuten.

Over de dagbehandeling

Locatie Oost

De Endoscopie- en Behandelafdeling van OLVG heeft 16 kamers waar onderzoek naar en behandeling van aandoeningen plaatsvinden op het gebied van Maag-, Darm- en Leverziekten en Longgeneeskunde.

Hiernaast beschikken we over dagbehandelingruimtes waarmee we kunnen zorgen voor een veilige zorg en begeleiding voor, tijdens en na de endoscopie en/of ingreep. Elke dag staan er teams klaar om de zorg te bieden die u nodig heeft.

Op OLVG, locatie Oost kunt u ook een afspraak op de Endoscopie- en Behandelafdeling hebben voor Oogheelkunde, Chirurgie, Plastische Chirurgie en Gynaecologie.

Op de endoscopieafdeling werken gespecialiseerde behandelteams van artsen en endoscopieverpleegkundigen. De endoscopieverpleegkundigen bereiden de patiënt voor, assisteren de arts en begeleiden en observeren de patiënt tijdens en na het onderzoek. De arts voert de endoscopie uit en is verantwoordelijk voor het medisch-technische gedeelte van het onderzoek en behandeling. De steeds grotere mogelijkheden van hoogwaardige endoscopische technieken spelen een grote rol bij de MDL-zorg.

De endoscopie-afdelingen en functiekamers zijn ingericht volgens de hiervoor geldende normen en richtlijnen. Naast de gebruikelijke technieken beschikken wij  over de nieuwste onderzoeks- en behandelmogelijkheden.

Sedatie

Naast de mogelijkheid van lichte sedatie kunnen wij u ook diepe sedatie aanbieden. Bij deze vorm van sedatie is altijd een anesthesiemedewerker aanwezig.

Digitale voorlichting

Bij de coloscopie en gastroscopie onder sedatie werken we met digitale voorlichting. Dit betekent voor u als patiënt dat u niet altijd meer voor een intakegesprek naar het ziekenhuis hoeft te komen. Voorafgaand aan de endoscopie krijgt u een link toegezonden. Via deze link krijgt u informatie over het onderzoek dat u moet ondergaan en een vragenlijst over uw algehele gezondheid. Tot slot vragen wij u toestemming voor het onderzoek waarna de gegevens terug worden gestuurd naar OLVG.

Na beoordeling in OLVG krijgt u de uitnodiging voor een afspraak voor het onderzoek.