Aandoeningen & behandelingen

Haloframeu kunt hiervoor terecht bij Gipskamer en Traumachirurgie

Als de nekwervels zijn verschoven of u heeft een operatie aan uw nekwervels gehad, kan besloten worden om een haloframe te geven, een soort vest met stangen. Dit zit met pennen vast aan uw hoofd. De behandeling duurt ongeveer 3 maanden.

Het haloframe is een soort vest met stangen. Het zit vast aan een ring om het hoofd. De ring zit met vier pennen aan het hoofd vast. De pennen zitten in de buitenste laag van de schedel. Halo betekent cirkel. Het vest heeft een voering van schapenvacht. Het past op uw bovenlichaam. U draagt het strak over de blote huid.

Het haloframe zorgt dat uw nekwervels op de juiste plaats blijven zitten. Uw nekwervels genezen sneller door het dragen van het haloframe. De wervels kunnen dan in de goede positie vastgroeien. U draagt het haloframe ongeveer drie maanden. Een medewerker van de gipskamer, de gipsverbandmeester, begeleidt u. U heeft elke week een afspraak met hem.

Behandeling met een haloframe

Voor het vastmaken van de pennen verblijft u in het ziekenhuis. Als u gewend bent aan het haloframe gaat u naar huis. U komt elke week naar het ziekenhuis voor controle en verzorging door de gipsverbandmeester.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de een van onderstaande afdelingen:

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Gipskamer van OLVG. Laatst gewijzigd: 24 februari 2022