Aandoeningen & behandelingen

Bestraling u kunt hiervoor terecht bij Oncologische Zorg

Voor radiotherapie werken we samen met het AMC, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) en het VU medisch centrum. OLVG kent geen eigen radiotherapie-afdeling. Als bestraling (radiotherapie) deel uitmaakt van uw kankerbehandeling verwijzen we u voor dit deel van de behandeling door.

Bestraling of radiotherapie is de behandeling van kanker door middel van straling. Het doel van deze behandeling is de kankercellen te doden of de celdeling te stoppen. Als er voldoende schade is aangebracht, kan een cel zich niet meer delen en sterft af.

Door met geavanceerde apparatuur nauwkeurig te bestralen, worden kankercellen vernietigd en de gezonde cellen zoveel mogelijk gespaard. Er zijn verschillende soorten straling. Voor uitwendige bestraling wordt andere straling gemaakt dan voor inwendige straling.

Multidisciplinair overleg

Radiotherapeuten uit het AMC en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis wonen ook multidisciplinaire overleggen bij om samen met het behandelteam van OLVG het optimale behandelplan van patiënten vaststellen.

Tips

  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)
  • Nieuwe patiënt?

    Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling waar u onder behandeling bent.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Oncologische Zorg van OLVG. Laatst gewijzigd: 21 januari 2022