Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Het werk als diëtist in het ziekenhuis is voor mij geen dag hetzelfde. De variatie aan patiëntengroepen, de verhalen achter de patiënten en samen met het behandelteam, de patiënt en zijn naasten tot een behandeldoel komen is steeds weer uitdagend en geeft mij energie. Als diëtist in het voedingsteam houd ik mij bezig met patiënten die (vaak tijdelijk) kunstmatig worden gevoed. Dat wil zeggen: via een slangetje in de neus of via de bloedbaan. Situaties hierbij kunnen snel wisselen, waardoor er veel contact is met artsen en verpleegkundigen.
Ook ben ik diëtist op de afdeling Geriatrie, waar ik vooral de oudere patiënt met voedingsproblemen zie. Kunstvoeding komt hier minder voor; het werk op deze afdeling gaat vaker over kwaliteit van leven en brengt soms ethische vraagstukken met zich mee. Een goede dynamiek tussen behandelaren, patiënt en familie staat hierbij centraal.
Voeding en Diëtetiek, Hogeschool van Amsterdam
Reinier de Graaf Gasthuis, Delft
St. Lucas Andreas Ziekenhuis, Amsterdam
AMC Amsterdam
Meander Medisch Centrum, Amersfoort