Aandoeningen & behandelingen

Voorhoofdsliftu kunt hiervoor terecht bij Plastische Chirurgie

Met het toenemen van de leeftijd en het normale verouderingsproces van de huid zullen de meeste mensen uiteindelijk een verzakking van de bovenooglidhuid, wenkbrauwen en voorhoofdshuid vertonen. Dit wordt bovendien nog weer eens verergerd/versneld door aanleg, overmatig roken en zonlicht. Het resultaat kan een aangezichtsuitdrukking zijn met veel rimpels op het voorhoofd, waarbij men vaak erop gewezen wordt dat men er vermoeid, boos of oud uitziet.

De voorhoofdslift kan gecombineerd worden met andere plastische chirurgische ingrepen, zoals bijvoorbeeld een facelift of halslift. Afhankelijk van onder anderen de hoogte van het voorhoofd, en bij mannen het wel of niet kaal zijn, wordt de voorhoofdslift open of endoscopisch uitgevoerd. De plastisch chirurg kan u over deze keuze uitgebreid voorlichten.

Verloop

Voorbereiding

Als voorbereiding op de operatie gaat u bij de anesthesioloog langs op het preoperatieve spreekuur van de polikliniek Anesthesiologie. Daar wordt besproken welke vorm van verdoving in uw geval het meest geschikt is. De operatie vindt meestal onder algehele anesthesie plaats.

De behandeling

Open voorhoofdslift

Bij de open voorhoofdslift bevindt zich de insnijding meestal op de haargrens in het midden van het voorhoofd. De insnijding loopt bij de inhammen (geheimratsecken) het haar in en loopt zo van oor tot oor. De plastisch chirurg maakt onderhuids de voorhoofdhuid los tot aan de wenkbrauwen, trekt vervolgens de voorhoofdhuid strak naar achteren en verwijdert het teveel aan huid. Daarna wordt de wond gehecht.

Endoscopische voorhoofdslift

Bij een endoscopische voorhoofdslift krijgt u slechts 3 tot 5 kleine sneetjes (van ongeveer een halve centimeter) achter de haargrens. Via deze kleine sneetjes wordt met behulp van speciale kijkapparatuur en instrumentarium ook de gehele voorhoofdshuid los gemaakt tot aan de wenkbrauwen. Vervolgens wordt de voorhoofdshuid naar boven geschoven; het teveel aan huid wordt niet weggesneden maar richting de kruin geschoven.

Na de behandeling

Na afloop van de voorhoofdslift krijgt u een strak verband rondom het hoofd en voorhoofd gewikkeld. Dit wordt meestal na 24 uur verwijderd, waarna u uw haar weer kunt wassen en vaak weer heel goed toonbaar bent.

Na de operatie moet u rekening houden met bloeduitstortingen in de bovenoogleden. In het algemeen is de zwelling na 2 weken grotendeels verdwenen. Over het algemeen hebt u weinig last van pijn.

Tips

  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen), verzekeringspas, verwijsbrief.
  • Medicijnen

    Neem een actueel medicatieoverzicht mee. Gratis via uw apotheek.
  • Nieuwe patiënt?

    Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.