Patiëntenportaal MijnOLVG vernieuwd

We zijn blij dat steeds meer patiënten ons patiëntenportaal MijnOLVG weten te vinden: het zijn er inmiddels ruim 160.000. Om het gebruik makkelijker te maken is er sinds 12 mei een nieuwe versie van zowel de website www.mijnolvg.nl als de app MyChart. Zo kunnen patiënten nu meteen na inloggen een handig overzicht zien van nieuwe berichten, taken of vragen. Ook is een zoekfunctie toegevoegd. Bovendien kunnen patiënten eenvoudig en snel aangeven dat ze in OLVG zijn gearriveerd voor een afspraak.

Ook heeft de app MyChart nu dezelfde mogelijkheden en functies als de website. Na inloggen op www.mijnolvg.nl of de app MyChart worden de belangrijkste veranderingen kort toegelicht.

Aankomst voor afspraak

Nadat patiënten via MijnOLVG hebben aangegeven gearriveerd te zijn, zien ze direct waar zij zich kunnen melden. Als de basisgegevens gecontroleerd moeten worden, dan wordt de patiënt eerst verwezen naar het Patiënten Servicepunt. Is dit niet nodig, dan wordt de patiënt direct verwezen naar de afdeling waar de patiënt de afspraak heeft.

Door de afspraak in MijnOLVG voor te bereiden, kan de patiënt een deel van de gegevens zelf alvast controleren. Hierdoor verloopt de aanmelding in het ziekenhuis sneller. In dit nieuwsbericht lezen uw patiënten hoe deze functionaliteit precies werkt.

MijnOLVG

Met MijnOLVG kunnen patiënten van OLVG  in een beveiligde digitale omgeving hun persoonlijke medische dossier inzien. Gewoon vanuit huis met een computer, tablet of smartphone. En met de app MyChart kunnen patiënten nog sneller bij hun gegevens. Men kan bijvoorbeeld afspraken inzien, aanvragen en voorbereiden, een vraag stellen aan de polikliniek of onderzoeksresultaten bekijken.

Meer informatie

Bekijk onze pagina over MijnOLVG voor patiënten.

Digitale zorg thuis

In OLVG zetten wij ons elke dag in om patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Die zorg bieden we in het ziekenhuis, maar steeds vaker ook thuis. Naast de mogelijkheden die MijnOLVG biedt, doen we dit bijvoorbeeld met thuismeetapparatuur, online vragenlijsten, videoconsulten en verschillende apps. Een overzicht van deze digitale zorg thuis vindt u op onze website. Dankzij deze ‘slimme zorg’-tools hoeven onze patiënten minder vaak naar het ziekenhuis te komen.