Noodzakelijke oncologische zorg? Uw patiënt kan terecht in OLVG

Sinds de uitbraak van het coronavirus merken we dat huisartsen soms problemen of drempels ervaren met het doorverwijzen van patiënten voor oncologische zorg. Dat is zeker niet de bedoeling: er zijn in OLVG voldoende mogelijkheden om uw patiënt snel te helpen.

Daarom willen we nogmaals vragen uw patiënten voor oncologische zorg zoals normaal door te verwijzen en hierbij benadrukken dat OLVG veilig is voor patiënten die geen COVID-19-gerelateerde klachten hebben. Zodra we de verwijzingen of aanvragen binnen hebben, worden deze beoordeeld en zoeken wij contact met de patiënt.

Oncologisch chirurg Hille Witjes vertelt over de mogelijkheden op de Mammapoli: ‘Door de nieuwe route die we sinds maart hanteren voor Mammadiagnostiek, ervaren we juist een minder lange wachttijd, ook in tijden van COVID-19. Patiënten met een afwijking in de borst kunnen dus snel bij ons terecht.’

Ook verwijzing naar de afdeling Maag- Darm- en Leverziekten (MDL) is gewoon mogelijk, benadrukt MDL-arts Caroline Wientjes: ‘Wij hebben een goed lopend triagesysteem voor verwijzingen vanuit huisarts en voldoende ruimte voor scopieën met spoed- en semi-spoedindicatie.’

Toch problemen met doorverwijzen?

Mocht u desondanks toch problemen ondervinden met doorverwijzen, neem dan contact op met Marieke Poel (accountmanager huisartsen) via m.Poel@olvg.nl.