home

MijnOLVG: patiënt krijgt steeds meer regie

De functionaliteiten van MijnOLVG breiden zich uit. Zo kunnen patiënten vanaf nu zelf een vervolgafspraak inplannen via de online applicatie. Tevens is er een light-versie van MijnOLVG beschikbaar gemaakt.

‘Zelf afspraken inplannen’ is een nieuwe functionaliteit in MijnOLVG. Zodra de OLVG-zorgverlener een aanvraag plaatst voor  een herhaalconsult, kan de patiënt zelf thuis de afspraak inplannen via MijnOLVG. Zo krijgt de patiënt de vrijheid om het moment te kiezen dat hem of haar het beste uitkomt. Bijkomend voordeel is dat uit onderzoek blijkt  dat hiermee het aantal no-shows vermindert.

Light-versie van MijnOLVG

Voortaan ontvangt iedere patiënt die nog geen MijnOLVG-account heeft een activatiecode voor een account bij zijn of haar afspraakbevestiging. Zodra de patiënt het account heeft aangemaakt, heeft hij of zij direct toegang tot een aantal basisfunctionaliteiten in het voorportaal. Dit biedt patiënten de mogelijkheid om een afspraak voor te bereiden aan de hand van een aantal vragen of de eigen gegevens aan te passen. Deze informatie helpt de OLVG-polimedewerker en zorgverlener zich nog beter voor te bereiden op de afspraak.

Wie zijn medisch dossier wil inzien via MijnOLVG moet zich eerst fysiek identificeren. De light-versie van MijnOLVG is in het leven geroepen zodat deze groep patiënten wel alvast een afspraak kan maken of een vragenlijst kan invullen, maar nog geen toegang heeft tot medische zaken. 

Meer mogelijkheden light-versie MijnOLVG

Vanaf 22 oktober wordt het voor patiënten ook mogelijk om in zowel MijnOLVG als in de light-versie een algemene anamnesevragenlijst in te vullen. Daarnaast onderzoeken we of we vanaf komend jaar ook nieuwe patiënten via de Zorgdomeinverwijzing zelf afspraken kunnen laten maken.