Inloggen met DigiD
U kunt eenvoudig inloggen in MijnOLVG met DigiD. U kunt de MijnOLVG-app downloaden in de App Store of Google Play Store.
De focus van Gynaecologie in OLVG ligt op bekkenbodemklachten (verzakking en incontinentie), endometriose, myomen, hevig menstrueel bloedverlies, (gecompliceerde) climacteriële klachten en (pre)maligne afwijkingen van cervix en uterus.
De gynaecologen beantwoorden niet-spoedeisende vragen graag via teleconsultatie. Uiteraard blijven onze huisartsenlijnen open voor acute gynaecologische vragen.
Voor voorlichting over anticonceptie kunt u verwijzen naar www.olvg.nl/anticonceptie of www.thuisarts.nl of naar www.degynaecoloog.nl.
Omdat ook de toegangstijd voor het plaatsen van een spiraal lang is, kunt u informeren of een ander centrum een kortere toegangstijd heeft. U kunt wel naar ons verwijzen als de plaatsing van een spiraal bij u niet gelukt is of als er een wens tot pijnstilling of sedatie voor het plaatsen is.
Het advies is om altijd te starten met een goede mictielijst en met bekkenfysiotherapie. Bekkenfysiotherapie wordt vergoed door de basisverzekering bij incontinentie en als de patiënt een geregistreerd bekkenfysiotherapeut inschakelt. Wanneer alleen sprake is van een overactieve blaas zonder prolaps(-klachten), dan kunt u beter direct verwijzen naar Urologie. Bij verdenking van prolaps is verwijzing naar Gynaecologie geïndiceerd.
Verwijzing naar Gynaecologie is mogelijk wanneer de klachten langer dan 12 maanden bestaan en meerdere therapieën niet hebben geholpen.
Omdat ook de toegangstijd voor kolposcopie lang is, kunt u informeren of een ander centrum een kortere toegangstijd heeft. U kunt natuurlijk naar ons verwijzen als de patiënt klachten heeft die te maken hebben met contactbloedingen of intermenstrueel/tussentijds bloedverlies of als de patiënt reeds bij ons bekend is.
Patiënten met verdenking op voortijdig ovarieel falen en ernstige/gecompliceerde climacteriele klachten komen in aanmerking voor verwijzing naar onze Menopauzepoli.
Het aanmeten van pessaria is een taak voor de gynaecoloog. Zodra de patiënt tevreden is met het pessarium kunnen verdere controles via de huisarts plaatsvinden tenzij sprake is van gynaecologische co-morbiditeit (als bijvoorbeeld door lichen sclerosis de wissel erg pijnlijk is) of als de huisartsenpraktijk niet over de expertise beschikt.
Het is altijd mogelijk om via teleconsultatie te overleggen met een van de gynaecologen over niet-spoedeisende vragen. U kunt hiervoor en voor vragen over verwijzen naar de polikliniek Gynaecologie terecht op telefoonnummer 020 599 2764 (locatie Oost) of 020 510 8954 (locatie West).
De juiste zorg op de juiste plekDe wereld om ons heen verandert continu en OLVG beweegt mee met wat voor de patiënt het beste is. Zo zoeken we samen met onze patiënten, verwijzers en zorgpartners naar optimale manieren om de zorg rondom de patiënt te organiseren, hoge kosten te voorkomen en waar mogelijk gebruik te maken van digitalisering. In Verwijsnieuws berichten we regelmatig over de manier waarop OLVG dit aanpakt. |