OLVG vernieuwt locaties

Verbouwing entree locatie West

Op  locatie West is gestart met de verbouwing van de huidige entree. De nieuwe entree wordt modern, licht en goed toegankelijk voor patiënten en bezoekers.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met patiënten en de medewerkers die in en rond de centrale hal werken. De nieuwe entree moet voor de zomer 2021 klaar zijn.

De nieuwe entree krijgt een glazen gevel met houten lamellen. Op straatniveau komt er een grote draaideur met schuifdeuren. Omdat locatie West een halve verdieping hoger ligt dan de straat, komen er ruime trappen en twee snelle grote liften naar het souterrain-niveau waar twee grote schuifdeuren zijn.

Tijdelijke toegang

De werkzaamheden zijn opgeknipt in drie fases. In de eerste fase wordt begonnen met de bouw van de rechterkant van de entree. Daarbij wordt de hellingbaan gesloopt. Bezoekers kunnen het ziekenhuis via de linkerzijde betreden.

Omdat we geen anderhalve meter tussenruimte kunnen garanderen, plaatsen we over de hele lengte van deze strook een spatscherm tussen de ingaande en uitgaande bezoekersstroom. Om bezoekers te helpen hun weg te vinden via de tijdelijke toegang, zullen we de eerste weken stewards inzetten.

Fietsenstalling

Op de plek van de fietsenstalling onder de hellingbaan komt een ruime toegang vanuit het souterrain. Om te zorgen voor voldoende fietsparkeerplekken worden tijdens de verbouwing enkele autoparkeerplaatsen gereserveerd als tijdelijke fietsenstalling. In de nieuwe situatie komt een extra fietsenstalling voor patiënten en bezoekers aan de rechterzijde. De fietsparkeerplekken aan de linkerzijde van de ingang blijven in de nieuwe situatie gehandhaafd.