Rookvrij OLVG

Veelgestelde vragen de belangrijkste informatie op een rij

Waarom wordt OLVG rookvrij?

OLVG wil als ziekenhuis bijdragen aan het verlagen van gezondheidsrisico’s voor patiënten, medewerkers en bezoekers door alle locaties per 1 juli 2019 rookvrij te maken. Wij sluiten aan bij de maatschappelijke en landelijke ontwikkelingen vanuit de overheid en andere gezondheidsorganisaties, zoals Alliantie Nederland Rookvrij. Zo geven we als ziekenhuis het goede en gezonde voorbeeld.

Voor wie geldt het rookverbod?

Dit geldt voor iedereen die zich binnen het perceel van OLVG begeeft: patiënten, bezoekers, medewerkers, leveranciers en/of andere partners.

Welke middelen vallen precies onder het rookverbod?

Dit gaat om alle soorten tabak: sigaretten, sigaren, pijptabak etc., maar ook om de e-sigaret (vapen) en andere rookvrije sigaretten.

Per wanneer is OLVG rookvrij?

Met ingang van 1 juli 2019 zijn alle locaties (in en rondom het ziekenhuis) van OLVG rookvrij.
 

Hulpmiddelen

Biedt OLVG hulpmiddelen en/of alternatieven aan patiënten die in en rondom OLVG niet meer mogen roken?

Patiënten kunnen zich voorbereiden op hun bezoek of opname door zelf nicotinevervangende middelen mee te nemen (zoals nicotinepleisters). Als dit voor hen niet mogelijk is, kunnen zij contact opnemen met hun behandelend arts in OLVG.

Welke hulp biedt OLVG aan patiënten die graag willen stoppen met roken?

Als u wilt stoppen met roken neemt u eerst contact op met uw huisarts. Hij of zij zal u verder adviseren. Ook kan uw behandelaar binnen OLVG u verwijzen naar het spreekuur Stoppen met roken van de Rookstoppolilikliniek van OLVG.