Home

Vanavond laatste bijeenkomst Week van het Hartritme

Deze week is de Week van het Hartritme live te volgen vanuit OLVG. Cardioloog Jonas de Jong is een van de cardiologen die hieraan meewerkt.

Stichting Hartvolgers.org vraagt deze week speciale aandacht voor het hartritme en de stoornissen die daarbij kunnen voorkomen. Geïnteresseerden konden afgelopen maandag en woensdag een informatiebijeenkomst in ons ziekenhuis bijwonen, of op facebook bekijken via de livestream. OLVG-cardioloog Jonas de Jong is een van de cardiologen die presentaties verzorgde.

Dieper ingaan op relevante vragen

De Jong: ‘In de zaal zaten veel mensen die als patiënt of naaste met hartritmestoornissen te maken hebben. Heel betrokken en geïnteresseerde mensen dus. Als cardioloog vond ik het heel fijn om op deze manier uitgebreid informatie over te kunnen brengen en op vragen in te gaan. Tijdens mijn spreekuur heb ik vaak maar tien minuten, nu kon ik alle tijd nemen om wat dieper in te gaan op vragen die voor heel veel mensen relevant zijn.

Een vraag die bij veel mensen leeft is of ze nog wel sportief kunnen zijn, nu ze last hebben van hartritmestoornissen. Sporten helpt om boezemfibrilleren te voorkómen, maar voor fanatieke sporters (meer dan 5 uur per week) heb ik minder goed nieuws. Bij deze mensen kan het fanatieke sporten er juist aan bijgedragen dat ze last ervaren van hun hart. Meer sporten zou dat kunnen verergeren.’

Vanavond laatste kans

Vandaag vrijdag 22 juni vindt de laatste bijeenkomst plaats. Dan komen de psycho-sociale aspecten rondom boezemfibrilleren aanbod en komen onder anderen patiënten aan het woord om hun ervaringen te delen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar: www.weekvanhethartritme.nl

 

Bekijk hier de opname van de bijeenkomst van maandag 18 juni

Bekijk hier de opname van de bijeenkomst van woensdag 20 juni