Welterusten Amsterdam

Sprekers Welterusten Amsterdam

Kristel Kasius

Neuroloog en somnoloog, OLVG

Kristel werkt als neurofysioloog en somnoloog (slaapexpert) in het Slaapcentrum van OLVG. Zij ziet en behandelt hier patiënten met uiteenlopende slaapproblemen; van (ernstige) slapeloosheid en slaapwandelen tot narcolepsie (een slaap- en waakstoornis met slaapaanvallen overdag). Binnen het Amsterdamse ziekenhuis ziet Kristel veel mensen met slaaptekort door typisch grootstedelijke oorzaken; de huidige prestatiemaatschappij, drugsgebruik en de 24 uurseconomie. 

 

 

Thijs Launspach

Psycholoog en schrijver

Thijs is een expert op het gebied van stressmanagement, burn-out en millennials. Hij heeft verschillende boeken over deze onderwerpen geschreven. Zijn laatste boek over stress en burn-out Fokking druk  werd uitgebracht in 2018. Eerder schreef hij o.a. Het Millennial Manifest' (2017) en Quarterlife (2012). Thijs geeft daarnaast les op School of Life.

 

 

Presentator: Pieter van der Wielen

Pieter is presentator van het culturele late night programma Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1. Voordat hij op de voorgrond trad als presentator, werkte hij als radiojournalist voor de NPS, NOS, NCRV, Teleac en VPRO. Hij studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en presenteerde van 2010 tot eind 2013 Labyrint, een coproductie van de VPRO en NTR. Voor de NTR was hij vanaf 2004 presentator voor het wetenschappelijke programma Hoe?Zo!