Aandoeningen & behandelingen

Pre-operatief onderzoek u kunt hiervoor terecht bij Anesthesiologie

Voordat u een operatie of behandeling ondergaat, heeft u eerst een afspraak bij de polikliniek Anesthesiologie. Tijdens dit spreekuur onderzoeken we uw gezondheid. Ook bespreken we de meest geschikte vorm van anesthesie en pijnbestrijding met u.

Verloop

Gebruikt u medicijnen?

Mogelijk belt een medewerker van de apotheek u op de dag vóór uw afspraak bij de polikliniek Anesthesiologie. De medewerker bespreekt dan uw medicijngebruik telefonisch met u. Zorg daarom dat u uw medicijnen of een actueel medicatieoverzicht (gratis bij uw eigen apotheek) klaar heeft liggen.

Bent u niet gebeld? Dan bespreekt een medewerker van de apotheek uw eventuele medicijngebruik met u op de polikliniek.

Voorbereiding afspraak Anesthesiologie

In het patiëntenportaal MijnOLVG staat een digitale vragenlijst voor u klaar. Wij vragen u om deze thuis, vóór uw afspraak, in te vullen en te versturen. Heeft u geen MijnOLVG? U kunt de vragenlijst ook op papier invullen.

U kunt onderstaande vragenlijst printen en ingevuld meenemen naar uw afspraak.

Vragenlijsten voor volwassenen:

Anesthesiologie_- vragenlijst_volwassenen

Anesthesiology_questionnaire_- vragenllijst_volwassenen_Engels

Vragenlijsten voor kinderen:

Anesthesiologie_-_vragenlijst_kinderen

Anesthesiology_children_questionnaire_-_vragenlijst_kinderen Engels

Verschillende vormen van anesthesie

Ter voorbereiding op uw afspraak kunt u in de folder onderaan deze pagina lezen welke mogelijkheden voor verdoving (anesthesie) er zijn. De anesthesioloog bespreekt samen met u wat de beste keus voor u is. 

Afspraak Anesthesiologie

Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw operatie,  heeft u tijdens uw afspraak een gesprek met verschillende medewerkers:

 • Medewerker apotheek (indien nodig)
  Gebruikt u medicijnen maar bent u niet gebeld op de dag vóór uw afspraak? Dan bespreekt een medewerker van de apotheek uw medicijngebruik met u. Neem uw medicijnen of een actueel medicatieoverzicht mee.
   
 • Verpleegkundige
  De verpleegkundige neemt uw ingevulde vragenlijst met u door en meet uw bloeddruk. De verpleegkundige bespreekt met u de voorbereiding op de dag van de operatie of behandeling. U krijgt informatie over het nuchter zijn (op tijd stoppen met eten en drinken) en over het gebruik van de OLVG PIJN app.
   
 • Anesthesioloog of een gespecialiseerd medewerker
  Een gespecialiseerd medewerker werkt onder supervisie van de anesthesioloog, bijvoorbeeld een physician assistant (PA), arts-assistent of co-assistent.

  De anesthesioloog of PA bespreekt samen met u de meest geschikte vorm van anesthesie en pijnbestrijding. Er zijn verschillende soorten verdoving (anesthesie) en niet iedere verdoving is geschikt voor uw operatie.

  Daarnaast maakt hij afspraken met u over uw medicijngebruik rondom uw operatie (zoals het gebruik van bloedverdunners of medicijnen voor suikerziekte). Deze afspraken krijgt u na afloop van het gesprek uitgeprint mee.

Als aanvullend onderzoek door een andere specialist nodig is, bijvoorbeeld door een longarts of cardioloog, krijgt u hiervoor een aparte afspraak. Soms is het nodig om informatie over uw gezondheid op te vragen bij een specialist in een ander ziekenhuis. Wij vragen hiervoor dan altijd uw toestemming.

Pijnbestrijding na de operatie

Bij een grote operatie bespreekt de anesthesioloog soms van te voren de manier van pijnbestrijding. U krijgt dan uitleg over welke vorm van anesthesie en pijnbestrijding voor u het meest geschikt is. Meer informatie leest u in de folder onderaan deze pagina. 

 

Tips

 • ​​​​​​​Bereid u goed voor

  Lees de folder goed door

Veelgestelde vragen

Welke anesthesioloog voert de anesthesie uit?

De anesthesioloog die verantwoordelijk is voor de anesthesie tijdens de operatie of behandeling kan een andere anesthesioloog zijn dan degene die u op de polikliniek Anesthesiologie heeft gezien.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Anesthesiologie.