Met het patiëntenportaal MijnOLVG kunt u in een beveiligde digitale omgeving uw persoonlijke medische dossier inzien. Om MijnOLVG te gebruiken heeft u een BSN, mobiel telefoonnummer en/of e-mailadres nodig.
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen. Lees verder
U krijgt een operatie met verdoving van één of meerdere zenuwen (plexusblokkade). Op het afgesproken tijdstip meldt u zich bij de balie van de dagbehandeling, verpleegafdeling of lounge.
U moet voor de operatie of het onderzoek een lege maag hebben (nuchter zijn). Een lege maag voorkomt dat tijdens de operatie of het onderzoek de inhoud van de maag in de luchtpijp en de longen terechtkomt. Als u medicijnen gebruikt, heeft u hierover afspraken gemaakt met uw arts.
U draagt op de operatiedag geen make-up of sieraden. U krijgt speciale operatie-kleding aan. Meestal is dat een jasje en een OK-muts. Voor uw operatie of onderzoek brengt een medewerker u naar het operatiekamer-complex.
Om infecties te voorkomen is het nogal fris is op het operatiekamer-complex. U krijgt daarom een warme deken. De verpleegkundige controleert uw gegevens en tekent met stift een pijl op het te opereren lichaamsdeel.
Via een echoapparaat zoeken we de zenuw. Als de naald op de goede plaats is, spuit de anesthesioloog de verdovende medicatie in. Daarna wordt de naald verwijderd. Uw arm of been kan gaan tintelen en zwaar aanvoelen. Eventueel krijgt u tijdens de operatie een medicijn waarvan u licht in slaap valt.
Als u zich goed voelt, mag u weer eten. Als u voldoende bent hersteld kunt u weer naar huis. Tintelingen in uw arm of been geven aan dat de verdoving gaat uitwerken. Het is belangrijk dat u de pijnmedicatie volgens instructie inneemt en niet wacht totdat de verdoving volledig is uitgewerkt..