Met het patiëntenportaal MijnOLVG kunt u in een beveiligde digitale omgeving uw persoonlijke medische dossier inzien. Om MijnOLVG te gebruiken heeft u een BSN, mobiel telefoonnummer en/of e-mailadres nodig.
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen. Lees verder
Voor uw veiligheid, wordt u eerst aangesloten aan de bewakingsmonitor. Dit gebeurt in de Holding (voorbereiding van operatiekamer) of in de operatiekamer zelf.
Terwijl u op de rand van uw bed of operatietafel zit, voelt de anesthesioloog aan uw rug. Dit is om te kunnen bepalen waar de prik moet komen. Waar de prik gezet wordt, hangt af van het gebied dat verdoofd moet worden.
De anesthesioloog begint aan het zetten van de ruggenprik. Omdat de huid verdoofd is, voelt u deze prik als druk in de rug. De verpleegkundige helpt u om in de juiste houding te blijven zitten.
De naald wordt verwijderd. Alleen het dunne slangetje blijft in uw rug achter. U kunt hier gewoon op liggen. Via het slangetje in de rug krijgt u de pijnmedicatie. Het verdoofde gebied kan gaan tintelen of doof aanvoelen.
Soms verlaagt de bloeddruk door een ruggenprik. U kunt zich hierdoor wat licht in het hoofd voelen. De anesthesioloog houdt u echter continu goed in de gaten.