Aandoeningen & behandelingen

Polysomnografieu kunt hiervoor terecht bij Klinische Neurofysiologie

Tijdens een polysomnografie worden verschillende lichaamsfuncties die verband houden met de slaap en de ademhaling, tijdens de slaap geregistreerd.

Verloop

Voorbereiding

Wie doet het onderzoek?

Klinisch neurofysiologisch onderzoek wordt gedaan door een speciaal hiervoor opgeleide laborant.

Duur van het onderzoek

De duur van het onderzoek is één nacht. U slaapt thuis. U wordt gevraagd om 's middags al te komen, zodat de apparatuur kan worden bevestigd.

U meldt zich op de afgesproken tijd op de afdeling klinische neurofysiologie (KNF).

Risico's en bijverschijnselen

Aan dit onderzoek zijn geen risico’s of bijverschijnselen verbonden. Er worden geen medicamenten toegediend. Het onderzoek doet geen pijn.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Neem daar dan een lijst van mee naar het ziekenhuis.

Haar wassen

Was voor het onderzoek thuis uw haar, eventueel al de avond van tevoren. Gebruik daarna geen crème, vet, gel of haarlak en zorg ervoor dat uw haar droog is als het onderzoek begint. Wanneer u een haarstukje draagt, dient u dit te verwijderen indien het vastgeplakt zit of is ingevlochten.

Nachtkleding

Neem nachtkleding mee naar het ziekenhuis. Uw slaapshirt kunt u in de middag al aantrekken wanneer de apparatuur wordt aangebracht op afdeling KNF.

Het onderzoek

Op de afdeling KNF worden de elektroden aangebracht. Dit duurt ongeveer een half uur. Vervolgens gaat u met de apparatuur terug naar huis.

U kunt gewoon rondlopen en gaan slapen op het tijdstip zoals u dat gewend bent. De apparatuur mag niet nat worden. De volgende ochtend komt u op de afdeling KNF waar alles weer wordt verwijderd.

Na het onderzoek

De uitslag

De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door de klinisch neurofysioloog en vervolgens doorgestuurd naar uw behandelend arts. De uitslag van het onderzoek krijgt u te horen bij uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek van uw specialist.

Tips

  • Check de juiste locatie

    Dit onderzoek wordt op beide locaties uitgevoerd, controleer daarom uw afsprakenbrief.
  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie.