Home

Pijn app

Veel pijn hebben en misselijk zijn heeft invloed op beter worden. Daarom is goede pijnbestrijding en behandeling van misselijkheid na een operatie zo belangrijk. De verpleegkundige vraagt regelmatig of u pijn heeft of misselijk bent om snel maatregelen te kunnen nemen. De Pijn app kan hierbij helpen.

Pijnscore

Het is vaak lastig om aan een ander uit te leggen hoe erg de pijn is. Door uw pijn een cijfer te geven krijgen uw hulpverleners een beter beeld van uw pijn. U scoort een cijfer van 0 (geen pijn) tot 10 (ergst denkbare pijn). Dit noemen we de ‘pijnscore’. 

Pijn app 

 • Vanaf uw opname tot 7 dagen erna kunt u gebruikmaken van de Pijn app. Via deze app op uw eigen smartphone, kunt u op elk gewenst tijdstip doorgeven of u pijn heeft of misselijk bent. Ook stuurt de app automatisch een bericht met het verzoek of u pijn en misselijkheid wilt doorgeven. 
 • De scores zijn in uw dossier zichtbaar voor uw arts en verpleegkundige. 
  Wanneer u weer thuis bent, worden uw gegevens regelmatig gecontroleerd. Zo nodig neemt een verpleegkundige of een gespecialiseerd medewerker van de afdeling anesthesie (physician assistant) contact met u op.
 • Voordat u geopereerd wordt, heeft u contact met medewerkers van de afdeling Anesthesiologie. U maakt dan afspraken over medicijnen, eten en drinken, en pijnbestrijding. U krijgt dan ook informatie over de Pijn app.
 • Als u geen smartphone heeft, is het niet mogelijk om uw pijnscore digitaal bij te houden. Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis informeert de verpleegkundige een paar keer per dag naar uw pijn. Dit is standaard en gebeurt altijd. Ook als u de Pijn app niet gebruikt. 

Veilige koppeling

Een veilige verbinding met OLVG zorgt dat uw score van pijn en misselijkheid direct in uw persoonlijk medisch dossier staat. 

Downloaden

Dagbehandeling

Wordt u opgenomen voor een operatie in dagbehandeling? Dan ontvangt u een e-mail met daarin een instructie voor het downloaden van de Pijn app. Het is belangrijk deze app op uw telefoon te installeren. U hoeft verder niets meer te doen. Medewerkers van de afdeling Anesthesiologie activeren de app voor u.

Een aantal dagen in het ziekenhuis

Wordt u een aantal dagen in het ziekenhuis opgenomen? Dan kunt u de Pijn app zelf downloaden en installeren op uw smartphone. U ontvang geen e-mail. Het gaat alsvolgt:
Heeft u een iPhone? Download de app uit de App Store. Heeft u een Android smartphone? Download de app uit de Google Play store:

 1. U zoekt op: pijn app. De Pijn app verschijnt in de zoekresultaten.
 2. U klikt de app aan en klikt op downloaden. 
 3. Wanneer het downloaden klaar is, vindt u de Pijn App op uw beginscherm.
 4. U vult de gevraagde gegevens in
 5. U klikt op ‘verbinding maken met OLVG’
 6. U hoeft verder niets meer te doen. Een medewerker van OLVG activeert de app. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen met het ziekenhuis.

Onderzoek

Om de behandeling van pijn en misselijkheid voor onze patiënten te kunnen verbeteren is uw medewerking belangrijk. Wij vragen uw toestemming voor het anoniem gebruiken van uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek. Verder krijgt u 7 dagen na het ontslag uit het ziekenhuis een laatste bericht met 3 vragen om te beantwoorden. U kunt dan aangeven of u tevreden bent over de behandeling in OLVG en over het gebruik van de Pijn app.