Amsterdam, vrijdag 24 maart 2017

Om te ervaren hoe bijzonder elke bevalling is, mochten bekende Nederlanders een aantal diensten meelopen op de verlosafdelingen van de beide locaties OLVG. De resultaten waren zichtbaar in de nieuwe tv-serie Bevallen met… van TLC. Zo onderzocht acteur Dirk Zeelenberg de rol van de partner tijdens een bevalling en kwam voor zangeres Do een kinderdroom uit.

Veel kijkers zagen OLVG in tv serie Bevallen met….

Aflevering Dirk Zeelenberg
Dirk Zeelenberg is behalve acteur, presentator en trouwambtenaar ook vader van drie kinderen. Twee daarvan kwamen ter wereld in OLVG, locatie Oost, wat het voor Dirk extra bijzonder maakt om juist daar een kijkje achter de schermen te krijgen. Ruim 206.000 kijkers zagen hoe Dirk een echo maakte bij klinisch verloskundige Sandra Simons, zelf op dat moment 17 weken zwanger. Daarnaast was Dirk bij een natuurlijke bevalling en bij een keizersnede. Aflevering gemist? Kijk hem hier terug.

Aflevering Do
Do beviel eind 2016 in OLVG, locatie West van haar tweede kind. Deze ervaring deelde ze ruimschoots in de derde aflevering van Bevallen met... Do was tijdens deze aflevering getuige van twee keizersneden en wordt geconfronteerd met het fenomeen stuitligging. De eerste twee uitzendingen van de aflevering met Do trok 108.000 kijkers. Herhalingen van deze aflevering staan gepland op 26 en 27 maart. Vanaf 28 maart is de aflevering ook terug te kijken op www.tlc.nl/bevallen-met.