Amsterdam, vrijdag 31 maart 2017

Stichting Roparun stelt vanuit de opbrengst van de sponsorloop dit jaar een bedrag van 2.400 euro beschikbaar voor zes workshops Look Good…Feel Better. De workshops, georganiseerd in OLVG, geven op een positieve manier praktische informatie over uiterlijke verzorging bij kanker.

Stichting Roparun en stichting Look Good Feel Better worden beiden gedragen door vrijwilligers die zich inzetten voor activiteiten voor mensen met kanker. Janny van der Klooster, stafmedewerker oncologie bij OLVG: “Het is prachtig dat mede dankzij de vrijwilligers van Roparun en Look Good… Feel Better de workshops in OLVG kunnen plaatsvinden. Wij zijn ontzettend blij met de financiële ondersteuning van Roparun aan deze workshops, die vrouwen helpt er weer uit te zien als zichzelf.”

Roparun ("Rotterdam Parijs run") is een non-stop estafetteloop die sinds 1992 wordt gehouden tussen Rotterdam en Parijs. Al vanaf het eerste jaar is het ophalen van geld het hoofddoel van deze sportieve prestatie. Het geld is bedoeld om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven" is het motto van de Stichting Roparun. In 25 jaar (tot en met 2016) is er ruim 73 miljoen euro opgehaald.

Meer zelfvertrouwen

Look Good…Feel Better wil op landelijk niveau patiënten met kanker steun bieden door op een positieve en praktische manier, dichtbij huis, informatie en advies te geven over uiterlijke verzorging bij kanker. Een goed verzorgd uiterlijk geeft vaak meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door de ziekte kanker slecht uit kunnen zien.

Door middel van workshops krijgen patiënten in groepsverband advies over huidverzorging en hoe zij er met behulp van make-up beter uit kunnen zien.

Enkele reacties van patiënten die de workshops hebben bezocht:

"Het lotgenotencontact geeft steun en gezelligheid”

"Ik kan nu zelfverzekerder naar mijn werk”

"Ik voel me erg verwend, heb ervan genoten”

Workshops

Op 4 april en 24 oktober  worden de workshops in OLVG, locatie West gegeven, op 8 juni, 4 september en 23 november in OLVG, locatie Oost. Meer informatie over de workshops vindt u in onze agenda en op de website van Look Good Feel Better.