Amsterdam, vrijdag 17 februari 2017

Op zaterdag 11 maart 2017 opent OLVG, locatie Oost, zijn deuren tijdens 24H Oost. Iedereen is welkom - of je nu van ver komt of dat je je eigen buurt graag beter wilt leren kennen. Je kunt er terecht voor een gratis reanimatieworkshop én voor een exclusieve rondleiding op de operatiekamers van het ziekenhuis.

Gratis reanimatieworkshop (= vol)

70-75% van de reanimaties in Amsterdam buiten ziekenhuizen wordt gestart door omstanders. Als jij kunt reanimeren, kun je daarmee dus levens redden. Hulp van omstanders in de eerste 6 minuten is daarbij letterlijk van levensbelang.

Tijdens de reanimatieworkshop bij OLVG leer je de basis van het reanimeren van dé reanimatie-expert van OLVG. Zo zorg je ervoor dat je niet hulpeloos hoeft toe te kijken, maar weet wat er moet gebeuren. De reanimatieworkshops tijdens 24H Oost duren een half uur en worden ieder half uur tussen 10.00 en 15.00 aangeboden bij OLVG, locatie Oost.

ok
Rondleiding operatiekamer (= vol, we werken met een reservelijst)

Op de operatiekamer (OK) is veel te zien. Het lijkt chaotisch, maar alles heeft zijn plek. De patiënt is met kabeltjes aangesloten op diverse apparaten. Daarmee controleren de anesthesioloog en anesthesiemedewerker de vitale functies, zoals hartritme, bloeddruk en ademhaling.

Altijd al willen weten...

  • ...hoe een operatiekamer eruit ziet?
  • ...wat de snijdend specialist en de anesthesist doen?
  • ...waarom het zo koud is op de operatiekamer?
  • ...hoe er steriel gewerkt wordt?
  • ...waarom je lichaam roze van kleur is na een operatie?

Schrijf je dan nu in voor een exclusieve rondleiding op de operatiekamer van OLVG, locatie Oost. Je krijgt uitleg over de ontvangst en routing van een operatiepatiënt, de inrichting van een operatiekamer, de veelgebruikte apparatuur, de narcose en de instrumenten. En uiteraard kun je vragen stellen. De rondleiding duurt een uur en vindt meerdere keren plaats tussen 12.45 en 15.45 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor de rondleiding operatiekamer en de workshop Reanimeren gaat via de website van I amsterdam

Neem je bevestigingsbrief meeNa het inschrijven voor een rondleiding operatiekamer en/of workshop Reanimatie heb je een bevestigingsmail ontvangen en is je aanmelding definitief. Neem deze bevestigingsbrief mee tijdens 24H Oost.

Meer informatie over 24H oost vind je op de de website van I amsterdam