Amsterdam, dinsdag 7 maart 2017

Om te ervaren hoe bijzonder elke bevalling is, mochten bekende Nederlanders een aantal diensten meelopen met OLVG voor de nieuwe tv-serie Bevallen met… van TLC. Op maandag 13 maart vanaf 20.00 uur onderzoekt acteur Dirk Zeelenberg de rol van de partner tijdens een bevalling. 20 maart komt er voor zangeres Do een kinderdroom uit: meelopen op een afdeling Verloskunde.

OLVG in tv-serie Bevallen met…

Dirk Zeelenberg is behalve acteur, presentator en trouwambtenaar ook vader van drie kinderen. Twee daarvan kwamen ter wereld in OLVG, locatie Oost, wat het voor Dirk extra bijzonder maakt om juist daar een kijkje achter de schermen te krijgen. Hij mag een echo maken bij klinisch verloskundige Sandra Simons, zelf op dat moment 17 weken zwanger, en maakt van dichtbij een natuurlijke bevalling en één met een keizersnede mee.

Do beviel eind 2016 in OLVG, locatie West van haar tweede kind. Deze ervaring deelt ze ruimschoots in de aflevering op 20 maart. Do is tijdens deze aflevering getuige van 2 keisersnedes en wordt geconfronteerd met het fenomeen stuitligging.