Amsterdam, vrijdag 21 april 2017

Dinsdag 9 mei 2017 is de Europese Dag van de Beroerte. Ook OLVG besteedt hier aandacht aan. Tussen 10.30 en 15.30 uur kunt u bij onze specialisten op locatie West terecht voor allerlei informatie over een CVA.

9 mei: informatiedag Dag van de Beroerte
  • Informatie over voorkomen, herkennen en behandelen van een beroerte
  • Gratis testen op risicofactoren, zoals bloeddruk, gewicht (Body Mass Index), bloedsuikerwaarde
  • Adviezen van zorgspecialisten: verpleegkundigen, verpleegkundig specialist
  • Informatie over omgaan met de gevolgen

Doodsoorzaak nummer 1

In Nederland krijgen jaarlijks 43.000 mensen een beroerte (CVA). Een CVA, ook wel herseninfarct of hersenbloeding genoemd, is de belangrijkste oorzaak van invaliditeit en is doodsoorzaak nummer 1 onder vrouwen. Jaarlijks sterven meer dan 10.000 mensen als gevolg hiervan. Het tijdig herkennen en behandelen van een beroerte vermindert de kans op ernstige geestelijke en lichamelijke gevolgen.

Laat je gratis testen

U kunt zich op de Europese Dag van de Beroerte gratis laten testen op de belangrijkste risicofactoren voor hart-en vaatziekten, de oorzaak van een beroerte. Een team van zorgprofessionals (verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten) bespreekt de uitslag en geeft indien nodig adviezen om het risico op hart- en vaatziektes positief te veranderen.

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en de Hersenstichting zijn aanwezig om te informeren over hoe om te gaan met de gevolgen van een beroerte.

Adres OLVG, locatie West
Jan Tooropstraat 164
1061 AE Amsterdam