Opleiding tot oncologieverpleegkundige

Als oncologieverpleegkundige lever je specialistische, verpleegkundige zorg aan oncologische patiënten. De vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige bereidt je hier gedegen op voor. De opleiding wordt verzorgd door de VUmc Amstel Academie. Tijdens de opleiding verwerf je kennis en vaardigheden en ontwikkel je competenties waarmee je op methodische wijze hoogstaande en deskundige zorg kunt leveren aan oncologische patiënten. Na afronding van de opleiding kun je geheel zelfstandig zorg verlenen aan oncologische patiënten.

Opleidingsprogramma

De opleiding tot oncologieverpleegkundige duurt minimaal 12 maanden, afhankelijk van het dienstverband. De opleiding start 2 keer per jaar; in april en november. Het omvat een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Het praktijkgedeelte start met een voorwerkprogramma op de eigen afdeling. De duur en inhoud zijn in overleg met de student, werkbegeleider en adviseur VMO bepaald.

Theorie

Het theoretisch deel van de opleiding wordt verzorgd door de VUmc Amstel Academie. De opleiding start met een inleiding in de oncologie.  Aansluitend worden een aantal leereenheden behandeld zoals klinisch redeneren, behandeling van kanker, palliatieve oncologie en terminale zorg.
Praktijkcomponent: Het praktijkgedeelte bestaat uit chirurgische en interne praktijkleerperiodes in  OLVG en kunnen plaatsvinden op:  

Locatie Oost: 
o    Urologie
o    Algemene chirurgie : mammachirurgie en maag-, darm-,leverziekten
o    Interne geneeskunde: oncologie/hematologie 
o    Longgeneeskunde

Locatie West: 
o    Interne geneeskunde; oncologie/hematologie

Opleidingsgegevens

Toelatingseisen: Om toegelaten te worden tot de opleiding tot oncologieverpleegkundige ben je gediplomeerd verpleegkundige A, MBO-V of HBO-V in dienst van OLVG en werkzaam op een oncologische afdeling. Bij voorkeur heb je minimaal één jaar ervaring als gediplomeerd verpleegkundige op een snijdende of interne afdeling.

Opleidingsduur: De opleiding duurt minimaal 12 maanden, afhankelijk van het dienstverband (waarvan 27 lesdagen).

Lesdagen: De opleiding start in april en november. De lesdagen vallen binnen werktijd.

Salaris en kosten: Volgens afspraak met de unit.   
    
Solliciteren: Ga naar werkenbijolvg.nl om te kijken of de vacature open staat. Is dit niet het geval, maar wil je wel op de hoogte blijven? Abonneer je dan op OLVG vacaturemail.
Voor vragen kun je contact opnemen met OLVG Recruitment, T 020  599 37 94.

Erkenning opleiding: De opleiding is CZO-erkend.

Meer weten?

Informatie over de inhoud van deze opleiding kun je opvragen bij:
OLVG, locatie Oost en West 
Mevr F.Verhoeff , adviseur verpleegkundige en medisch ondersteunende opleidingen 
T: 020 599 4743
E: f.verhoeff@olvg.nl